Poziv na Rujevici

Izbornik BiH Dušan Bajević pozvao Stjepana Lončara za kvalifikacijski ogled protiv Sjeverne Irske

Hina

Stjepan Lončar/Foto Arhiva NL

Stjepan Lončar/Foto Arhiva NL

Riječ je o susretu polufinala doigravanja za odlazak na EURO



SARAJEVO  Bosanskohercegovački  izbornik  Dušan Bajević objavio je u  ponedjeljak popis s imenima trideset nogometaša  koji će se  8. listopada  na  sarajevskoj  Grbavici  suprostaviti reprezentaciji  Sjeverne Irske  u  polufinalu doigravanja  za  odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine.


Uz četiri nova igrača na popisu su trojica  nogometaša iz Hrvatske nogometne lige (HNL): Amer Gojak (Dinamo), Darko Todorović (Hajduk)i  Stjepan  Lončar (Rijeka).


Ukoliko  reprezentacija Bosne i Hercegovine dobro odigra protiv Sjeverne Irske, igrat će u finalu doigravanja, opet na domaćem terenu protiv boljeg iz susreta Slovačka – Irska.




“Zmajevi“ će u listopadu odigrati još dvije utakmice u UEFA-inoj Ligi nacija. Tri dana nakon važne utakmice sa Sjevernom Irskom  ugostit će  izvrsnu reprezentaciju Nizozemske na stadionu Bilino Polje u Zenici, a onda će 14. listopada igrati s Poljskom u gostima.


“Igramo tri utakmice u sedam dana što će biti jako naporno, čak i ako se nitko ne ozlijedi ili razboli. Zato smo odlučili pozvati  trideset nogometaša na pripreme“, objasnio je bosanskohercegovački izbornik.


“Nadam se da sa Bičakčićem  (Hoffenheim), koji  se ozlijedio u  nedjelju  protiv  Bayerna, nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci sljedeći tjedan. Imat ćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojat ćemo najbolje iskorisiti to vrijeme kako bi se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo.“