Težak poraz

Dušan Bajević nakon ispadanja iz trke za EURO: “O ostavci ne odlučujem samo ja”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Uoči susreta s uvijek neugodnim Ircima Dušan Bajević i igrači su tvrdili da su ne samo bolji nego i favoriti u toj važnoj utakmici pa je razočarenje javnosti tim veće



SARAJEVO Porazom od Sjeverne Irske nakon izvođenja jedanaesteraca (3-4) u polufinalu doigravanja za odlazak na EURO nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priredila je  u četvrtak  navečer  razočarenje navijačima na sarajevskoj Grbavici, a većina bosanskohercegovačkih medija u petak  na naslovnicama piše da je to bila “prava blamaža, kukavička igra i poraz izbornika Dušana Bajevića i njegove katastrofalne momčadi”.


Uoči susreta s uvijek neugodnim Ircima Dušan Bajević i igrači su tvrdili da su ne samo bolji nego i favoriti u toj važnoj utakmici pa je razočarenje javnosti tim veće što “Zmajevi” definitivno neće vidjeti EURO sljedeće godine.


Irski  izbornik  Ian Baraclough  je  potvrdio da su njegovi igrači još prije mjesec dana vježbali jedanaesterce, znajući da bi to moglo odlučiti pobjednika polufinala baraža za odlazak na Euro, dok je  Bajević odmah nakon utakmice morao odgovarati na neugodna pitanja o ostavci.




“Ne odlučujem samo ja. Momčad ću voditi u sljedeće dvije utakmice Lige nacija protiv  Nizozemske i Poljske, a onda ću razgovarati s predsjednikom Saveza o budućnosti”, odgovorio je  bosanskohercegovački izbornik i  poručio kako utakmicu sa Sjevernom Irskom treba što prije zaboraviti.


Bajević je  na  izborničkoj klupi prošle godine  naslijedio hrvatskoga  stručnjaka  Roberta  Prosinečkoga i ima ugovor  s  Nogometnim  savezom  BiH  samo  za  utakmice  doigravanja, što znači da je taj ugovor porazom od Sjeverne Irske i dvije strane se sada, u ne baš ugodnom ozračju, moraju  dogovarati o  njegovoj  budućnosti .