Sve bliže vrhu

DRUGOLIGAŠKI HIT Zahuktali Krimejčani nakon najnovije pobjede poručuju: “ovo nije naš maksimum!”

Ivan Volarić

Miro Iliičić u okruženju suigrača nakon što je zabio Dubravi/Foto Arhiva NL

Miro Iliičić u okruženju suigrača nakon što je zabio Dubravi/Foto Arhiva NL

Mlada smo ekipa, sigurno da kod mene, ali kod cijele momčadi ima još prostora za napredak. Ovo sigurno nije naš maksimum, možemo uz pravi rad još bolje. Tu je naravno i nekolicina starijih igrača koji su nama mladima velika pomoć na terenu - govori Miro Iličić, napadač Orijenta 1919 i nekadašnja velika napadačka nada riječkoga prvoligaša.



RIJEKA Svojim trećim prvenstvenim pogotkom ove sezone Miro Iličić donio je nogometašima Orijenta 1919 sva tri boda na gostovanju kod Dubrave TK. Iličić je, baš kao i nedavno protiv Šibenčana na Krimeji, svojim pogotkom odlučio pobjednika susreta protiv Dubrave. »Crveni« su pritom nastavili svoj niz pozitivnih rezultata. Novopečeni drugoligaš nakon sedam odigranih kola ima na kontu čak 12 bodova, u posljednjih četiri susreta Krimejčani su uknjižili tri pobjede i jedan remi, a pred njima su sada čak tri uzastopna domaća ogleda s time da im susreti protiv Dugopolja i Hajduka II slijede uoči reprezentativne stanke, ove srijede, odnosno iduće nedjelje. Iako je u redovima riječkoga drugoligaša primarni cilj osigurati ostanak u ligi, simpatizeri Orijenta 1919 nakon ovakvog niza s pravom mogu čeznutljivo pogledavati prema vrhu ljestvice. Drugi Rudeš bježi Orijentu svega dva boda! Ono što posebno veseli je činjenica da momčad trenera Fausta Budicina raste na planu igre…


– Istina, do 70. minute smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone. Nakon toga smo malo fizički pali, a oni su nas pokušavali uhvatiti na galamu, s dugim loptama. Mi smo se malo povukli, ali što je najbitnije sačuvali smo vodstvo. Odlično smo odigrali, u fazi obrane smo jako dobro djelovali kao uostalom i u posljednjim utakmicama. Čvrsti smo u obrani, a prema naprijed znamo iskoristiti prilike koje nam se pruže – govori 21-godišnji napadač Orijenta 1919 i prvi strijelac momčadi, te sumira iznenađujući bodovni učinak svoje momčadi.


– Da nam je netko uoči posljednjeg niza ponudio 10 bodova u četiri utakmice, mi bismo to objeručke prihvatili! Što se mojega pogotka tiče, za to je zaslužna cijela ekipa. Pogodak je stigao nakon udarca iz kuta. Lopta je stigla iz kornera do Smolčića na drugoj stativi, on je odlično vratio, a ja sam se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu – nastavlja skromno Iličić, koji neće pred sebe stavljati neke golgeterske ciljeve.




– Idem kao i momčad utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti. Mlada smo ekipa, sigurno da kod mene, ali kod cijele momčadi ima još prostora za napredak. Ovo sigurno nije naš maksimum, možemo uz pravi rad još bolje. Tu je naravno i nekolicina starijih igrača koji su nama mladima velika pomoć na terenu – govori nekadašnja velika napadačka nada riječkoga prvoligaša.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU