Spašavanje sezone

Drugo mjesto nije i ne smije biti uspjeh za Hajduk, osvajanje Kupa je veliki imperativ za sve na Poljudu

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Splićani su imali najbolju i najbogatiju momčad u posljednjih dvadesetak i više godina, ali nisu uspjeli... Nisu uspjeli ni u trenucima kada je Dinamo pokazao niz slabosti, kada se vodila utrka za titulu u četvoro što su sve bile olatkotne okolnosti



SPLIT Nemile scene  sukoba Torcide i policije bacile su sasvim po strani događanja u derbiju Dinama i Hajduka. Domaćini su pobjedom proslavili novi naslov, dok su bijeli nakon devet godina prvenstvenu utrku završili kao drugoplasirana momčad. Za mnogobrojne navijače to je uspjeh. No, to je zapravo bježanje od prave istine i stvarnosti, besmisleni pokušaja zamjena teza. Za Hajduk nije i ne smije biti uspjeh osvajanje drugog mjesta. Jedini i isključivi uspjeh je osvajanje prvog mjesta, naslova prvaka kojeg navijači čekaju punih 17. godina. Posljednju titulu prvaka bijeli su osvojili u sezoni 2004./05.


Bit će vremena za podrobniju analizu sezone. No, brzinski osvrt sugerira da je Hajduka titulu prvaka izgubio porazima od Šibenika i Slaven Belupa, te remijima s Istrom 1961 i Goricom. Već smo ranije notirali da je najveća pogreška bio angažman trenera Gustaffsona za što su najodgovorniji sportski direktor Nikoličius i predsjednik Jakobušić.


Splićani su imali najbolju i najbogatiju momčad u posljednjih dvadesetak i više godina, ali nisu uspjeli… Nisu uspjeli ni u trenucima kada je Dinamo pokazao niz slabosti, kada se vodila utrka za titulu u četvoro što su sve bile olatkotne okolnosti. Splićani mogu spasiti sezonu u četvrtak kada se na Poljudu igra finale Kupa.  Osvajanje Kupa Hrvatske u dvoboju s Rijekom je više od imperativa, usudili bi se kazati više od “samog života” za Hajduk.