Dani Olmo

Došao je trenutak da napravim iskorak u karijeri, ali ljeto je dugo, a ja sam igrač Dinama…

Hina

Dani Olmo/Foto REUTERS

Dani Olmo/Foto REUTERS

U niti jednom trenutku nisam požalio što sam došao u Hrvatsku. Da sam ostao u Barceloni, nitko ne zna što bi se dogodilo. Smatram da sam pogodio dolaskom u Dinamo, puno sam napredovao i kao nogometaš i kao osoba. Od 16. godine sam trenirao s prvom ekipom i tako značajno napredovao«, rekao je Olmo između ostaloga za španjolske medije



MADRID  Dinamov ofenzivni nogometaš Dani Olmo smatra da je došao trenutak za napuštanje zagrebačkog kluba, no napominje kako je ljeto dugo i da želi igrati u Ligi prvaka.


»Vidjet ćemo… Ljeto je dugo, a ja sam i dalje igrač Dinama, no naravno da bih se volio vratiti u španjolsku ligu, ondje je uvijek lijepo igrat«, rekao je Olmo u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE, odgovarajući na pitanje može li ga se uskoro očekivati u španjolskoj ligi.


Olmo je 2014. godine prešao iz podmlatka Barcelone u podmladak Dinama, a s »Modrima» ima ugovor do ljeta 2021.




»Vjerujem da je došao trenutak za napraviti iskorak. Prošla sezona je bila jako dobra, kolektivno gledano. Klub je osvojio prvenstvo, a u Europi smo ostvarili povijesni uspjeh, ušavši u osminu finala Europske lige. Izgubili smo od Benfice, no klub 50 godine nije bio prošao grupnu fazu nekog europskog natjecanja«, rekao je 21-godišnji igrač.


»Sezona je zatim završila s europskim prvenstvom U-21, i to s finalom kojeg sam samo mogao sanjati, u kojem sam zabio gol. Bila je to lijepa godina, kompletna«, dodao je.


Olmo je bio zabio pogodak u pobjedi 2-1 mlade reprezentacije Španjolske nad Njemačkom čime je došao europskog naslova, ali i priznanja za najboljeg igrača utakmice. Na tom prvenstvu igranom u lipnju u četiri utakmice je postigao tri gola, a jednom je asistirao. Prethodno je dobio nagrade za najboljeg igrača hrvatske lige, ali i za najboljeg mladog nogometaša HNL-a.


Upitan je li njegova namjera otići iz Dinama ovog ljeta odgovorio je: »Da, da. Smatram da je potrebno učiniti korak prema naprijed«, napomenuvši da ne zna koliko vrijedi na tržištu.


»To su teme koje ja ne pratim. Time se bave klub i moji predstavnici. Moj je posao igrati nogomet, a to je jedino na što mogu utjecati, što ovisi o meni«, rekao je Olmo i dodao da ne zna koji su klubovi zainteresirani jer se tek nedavno vratio s godišnjeg odmora pa je usredotočen na vraćanje u formu.


Olmo je i ove sezone s uspješnim nastupima pa je u tri odigrane utakmice zabio tri gola i upisao dvije asistencije, a u utorak je atraktivnim pogotkom zatresao mrežu u remiju 1-1 Dinama i Ferencvaroša u trećem pretkolu Lige prvaka.


»U niti jednom trenutku nisam požalio što sam došao u Hrvatsku. Da sam ostao u Barceloni, nitko ne zna što bi se dogodilo. Smatram da sam pogodio dolaskom u Dinamo, puno sam napredovao i kao nogometaš i kao osoba. Od 16. godine sam trenirao s prvom ekipom i tako značajno napredovao«, rekao je i dodao kako mu je Barcelona posebno draga jer je ondje proveo šest godina.


»Trenutačno ne znam postoji li mogućnost da se ondje vratim. O tome ne mogu ništa reći. Također i zbog poštovanja prema klubovima koji su zainteresirani za mene. No ja sam zapravo oduvijek bio za Terrassu«, rekao je o svom rodnom gradu u Kataloniji.


Odgovarajući na pitanje bi li prešao u Real Madrid, izjavio je kako ne zna postoji li uopće takva mogućnost. Lionel Messi mu se kao igrač više sviđa od Cristiana Ronalda, a s obzirom na poziciju na kojoj igra uzor mu je Andrés Iniesta, nekadašnji igrač Barcelone i Španjolske.


Olmo ne zna kada se može očekivati rasplet oko njegovog ostanka ili odlaska s Maksimira.


»Čim prije to bolje, no takve stvari uvijek dugo traju«, napomenuo je i dao do znanja kako ove sezone želi igrati u Ligi prvaka.


« Uvijek sam sanjao o igranju u Ligi prvaka. U njoj bih volio igrati ove sezone» rekao je.


Pobijedi li Dinamo mađarskog prvaka, za ulazak u to natjecanje igrat će s boljim iz susreta norveškog Rosenborga i slovenskog Maribora. Zasad je nepoznato ovisi li o ulasku u Ligu prvaka Olmov ostanak u Zagrebu.


Smatra, međutim, da se razina Dinamove igre tek treba podići pa je i optimist uoči nadolazećih utakmica.


»Još uvijek radimo kako bi smo došli na razinu na kojoj želimo biti« , rekao je.


Upitan kako mu je živjeti u Hrvatskoj odgovorio je:


»Dobro, jako dobro. Osjećam se kao u svojoj kući. Ljudi se jako lijepo odnose prema meni, jako me vole, te sam im zahvalan na tome«.


U početku mu je, kaže, bilo teško naučiti hrvatski jezik, no malo po malo tijekom predavanja, slušanja, sastanaka s igračima i razgovora s trenerima, naučio ga je.


»Važno je naučiti jezik. Na kraju, i kada odeš, to je nešto što zauvijek poneseš sa sobom. Naučeni jezik je nešto dodatno što dobiješ. Kada sam došao ovdje, ja nisam niti engleski dobro govorio, a na kraju sam i njega naučio. To je nešto što će mi ostati za čitav život«, poručio je.


Španjolski mediji su u srijedu pohvalili njegov nastup protiv Ferencvaroša.


»Dani Olmo nije bio dovoljan da Dinamo pobijedi«, navele su novine Sport sa sjedištem u Barceloni.


»Umjetničko djelo Danija Olma u pretkolu Lige prvaka«, opisale su njegov pogodak novine Marca, sa sjedištem u Madridu, a onda se upitale u naslovu »Hoće li ostati u Hrvatskoj?«.