Druga HNL

Dominik Mulac drugim pogotkom u sučevoj nadoknadi vremena odveo Orijent 1919 do prve proljetne pobjede

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Branič Crvenih prvo je doveo svoju momčad u vodstvo u 59. minuti, a onda je u samoj završnici iskoristio najstrožu kaznu

ORIJENT 1919  – DUBRAVA  2:1




RIJEKA Utakmica 21. kola Druge HNL: Orijent 1919 – Dubrava 2:1 (0:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica) 7. Strijelci: 1:0 Mulac (59′), 1:1 Korca (70′), 2:1 Mulac (90′-11m). Žuti kartoni: Delibegović, Jelić, Mulac (Orijent 1919), Korca (Dubrava).


ORIJENT 1919: Boglić 5,5, Mulac 8, Fatić 7, Petrović 6 (od 71′ Srzentić -), Durdov 6, Macolić 6,5, Mohorovičić 7 (od 71′ Zrilić -), Delibegović 6, Putnik 6, Gadže 6,5 (od 88′ Demirović -), Jelić 6 (od 71′ Biškupović 6,5).


DUBRAVA: Ilinčić 6, Radić 6, T. Ljubanović 6, I. Ljubanović 6 (od 72′ Petriško -), Čoko 6, Ivanović 6 (od 79′ Prpić -), Ibiši 6,5, Vajdovčić 6,5 (od 79. J. Palić -) Petrović 6 (od 60′ Babin 6), Korca 7, Turanjanin 6,5.




U sučevoj nadoknadi vremena Biškupović se sjurio s desne strane u gostujući kazneni prostor, “jocker” Ede Flege ubrzo je zalegao na travnjak sapleten s leđa, a dobar sudac Čužić, koji je bio blizu duela, pokazao na bijelu točku. Branič Dominik Mulac, apsolutno prvo ime Krimejčana, mirno je izveo najstrožu kaznu i svojim drugim pogotkom na utakmici odveo Orijent 1919 do prve proljetne pobjede iz šestoga pokušaja. Crvenima se isplatio hrabri pristup u finišu utakmicu, ali u prvom redu disciplinirana igra u fazi obrane. Za razliku od domaćih susreta protiv Rudeša i Jaruna gosti se nisu naigrali nogometa i nauživali prilika na Krimeji čime su ostvareni osnovni preudvjeti uspjeha. To ne znači da je sve bilo idealno, igrači Dubrave dočekali su u 70. minuti tipičnu pogrešku Crvenih u nastavku sezone. Orijent 1919 je ponovo primio pogodak iz – kornera!


Foto galerija: Druga HNL: Orijent 1919 - Dubrava Foto: Vedran Karuza


Korca je ostao sam na drugoj stativi, iskoristio neodlučnost vratara Boglića i glavom pogurnuo loptu u mrežu. Desetak minuta ranije Macolić je izveo udarac iz kuta, vratar Ilinčić ispustio loptu, a Mulac bio najspretniji u gužvi i glavom postigao toliko željeni pogodak koji je trebao skinuti pritisak s leđa mlade momčadi. Umjesto toga vodeći pogodak pretvorio se u – uteg oko nogu. Krimejčani su se povukli, a gosti to iskoristili. No, zato je reakcija nakon primljenog gola bila onakva kakva treba biti kod momčadi koja želi pronaći izlaz iz krize.
Utakmica, koja je u prvih sat vremena donijela obostrano oprezan pristup i vrlo malo prilika, se rasplamsala. Obje momčadi krenule su u posljednjih 20-ak minuta otvoreno po drugi gol. Prvi su zaprijetili domaći. U 75. minuti Macolić je ubacio nakon kornera, a Fatić glavom protegnuo Ilinlčića koji je vršscima pristiju izvukao loptu u korner. Uzvratio je u 88. minuti Ibiši čiji udarac je u odsutnom trenutku skrenuo dvostruki strijelac i veliki krimejski junak Dominik Mulac.



Standings provided by SofaScore LiveScore