Sjajni veznjak

Domagoj Pavičić otkrio gdje je “pukla” Rijekina sezona, ali i tko mu je bio najbolji trener na Rujevici

Portal Novi list

Domagoj Pavičić/Foto V. KARUZA

Domagoj Pavičić/Foto V. KARUZA

Njegova nova životna i igračka destinacija je Turska gdje će zajedno s Robertom Murićem braniti boje ambicioznog Konyaspora



Domagoj Pavičić ovoga je ljeta napustio Rujevicu nakon što je pet godina nosio dres Rijeke.


Njegova nova životna i igračka destinacija je Turska gdje će zajedno s Robertom Murićem braniti boje ambicioznog Konyaspora.


Kako mu je bilo tih pet godina u Rijeci, što očekuje od nastavka karijere te još mnoge zanimljivosti otkrio je u razgovoru za portal Germanijak. 




*O Rijeci


“Mislio sam odraditi sezonu, dvije. Vratiti se u Dinamo ili napraviti transfer. I dobro je krenulo, ali malo ozljeda pa neki lošiji period. Jednostavno, nije se poklopilo. No, ne žalim niti jedne sekunde koju sam proveo na Rujevici u dresu Rijeke. Bilo je to jako lijepih pet godina, uspona i padova koji su dio sporta. Bilo je dva trofeja, puno uspomena koje ću pamtiti cijeli život. Još jednom hvala predsjedniku Miškoviću, trenerima i igračima. Ljudima koji su dio kluba i naravno navijačima. Rijeka i Opatija će uvijek biti moj drugi dom kojem ću se rado vraćati”.


*O trenerima


“Statistički mi je prva sezona kod Keka bila najbolja jer sam bio prvi asistent lige. Došli smo na dva boda od Dinama. Igrački mislim da je ova zadnja bila ta… Kod Bišćana sam igrao dobro, kod Rožmana nešto manje. No, kliknuo sam s Tomićem za kojeg smatram da je najbolji trener u mojoj karijeri. Ma žao mi je ove sezone. Desetak kola do kraja imali sve posloženo. Bili smo u vrhu, dobar raspored. I onda nam se dogodio Hrvatski dragovoljac. E to nas je ubilo. Nakon toga smo potonuli”,


*Dinamo i Rijeka


“Ja sam rođeni Zagrepčanin, dijete Dinama koji mi je emocija i srce. I tu nema nikakve dvojbe. Međutim, Rijeka mi je dala ono što mi Dinamo nije dao. I to treba cijeniti i respektirati više od svega. Sazrio sam u Rijeci, igrački i ljudski i to je nešto što se ne zaboravlja. Rijeka će uvijek biti dio mene.


Zagreb je moj grad i tu ću živjeti, ali imam namjeru kupiti nekretninu u Opatiji ili Rijeci te nakon karijere biti usko vezan uz to područje. Vidjet ćemo što nosi budućnost.


*O Miškoviću


“Tijekom svih pet godina imali smo jedan dobar odnos. Napravio je velik posao u Rijeci koja je godinama u vrhu HNL-a. I sljedeću sezonu će imati što za reći. Našli su neke igrače, dovode još neke. Svi pričaju kako klub pada, a Rijeka svake godine u borbi za trofeje. Ma ne samo on, svi u klubu imaju veliku emociju prema Rijeci i to se vidi. Jedna vrlo visoka razina profesionalnosti.


*o odlasku u Tursku


“Sve se odigralo preko noći. Nazvao me agent i rekao da imamo opciju za Tursku. Nisam imao previše vremena za razmišljanje, ali ono što sam čuo me privuklo. Uvjeti su bili zadovoljavajući i nakon dva dana sam već letio za Tursku. Klub je dobar, lani su bili treći, igramo Europu. Prvi dojmovi su sjajni”


Izvorni tekst pročitajte OVDJE