Blage kazne

Disciplinski sudac Prve HNL pomilovao Hajdukov dvojac koji je divljao u loži – dobili su ukor

Portal Novi list

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Dinamo kažnjen s 30.000 kuna zbog skandirana Boyjsa na Rujevici



RIJEKA Alen Klakočer, disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, nije bio previše “teške ruke” kod određivanja kazni za prekršajen u proteklom kolu. Iznimno blag bio je prema dvojcu iz Uprave Hajduka koji je “divljao” u loži za vrijeme utakmice s Osijekom i verbalno se okomio na kontrolora suđenja Draženka Kovačića. Lože bi ipak trebale biti mjesto gdje će se zatomiti oni najniži navijački porivi, uostalom radi se o ljudima iz vodstva kluba, koji bi trebali biti primjer ostalima. No, Mustapić i Popović su prošli samo s – ukorom.


Klakočerove odluke prenosimo u cijelosti:


“Zbog neprimjerenog skandiranja pripadnika navijačke skupine BBB na utakmici Rijeka-Dinamo, GNK Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna (prekršaj iz članka 88. DP HNS-a).




HNK Hajduk kažnjen je novčanim iznosom od 18.000 kuna zbog paljenja petnaestak pirotehničkih naprava tijekom utakmice Hajduk – Osijek (čl. 67. DP HNS-a), a članovi Nadzornog odbora HNK Hajduk Marko Mustapić i Sergije Popović zbog nesportskog ponašanja prema službenim osobama utakmice u loži početkom drugog poluvremena kažnjeni su ukorom (čl. 51. DP HNS-a).


NK Inter – Zaprešić mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Lokomotiva – Inter Z. kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona)”, stoji u odlukama disciplinskog suca.