Modri optimizam

Dinamovci trenirali na Luzu gdje su došli po pobjedu i prolaz

Hina

Nogometaši Dinama odradili su su trenirali na Luzu/G. STANZL/Foto PIXSELL

Nogometaši Dinama odradili su su trenirali na Luzu/G. STANZL/Foto PIXSELL

Nismo se došli braniti, došli smo pobijediti. Dinamo mora svih 90 minuta igrati koncentrirano i disciplinirano u obrani. Benfica može kazniti svaku pogrešku, ali mi se nismo došli branit već smo došli po prolaz - rekao je MoroLISABON  Sjajnog raspoloženja istrčali su nogometaši zagrebačkog Dinama na stadion Luz kako bi odradili posljednji trening uoči sutrašnjeg uzvratnog ogleda osmine finala Europske lige protiv Benfice. Nadamo se kako će takvog raspoloženja biti i u četvetak nakon utakmice protiv portugalskog velikana.


Dinamo je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 1-0 i otvorio vrata četvrtfinala u kojem nije bilo hrvatskih klubova od 1999. godine kada je Varteks igrao četvrtfinale Kupa kupova.


Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica u uzvratu ne može računati na četiri igrača. Zbog ozljeda su otpali kapetan Arijan Ademi i Izet Hajrović, dok su zbog žutih kartona suspendirani Ivan Šunjić i Marin Leovac.
Umjesto Hajrovića trebao bi zaigrati Damian Kadzior, Amir Rrahmani će preuzeti lijevi bok, dok bi na poziciju zadnjeg veznog trebao uskočiti Nikola Moro.


Dinamo bi trebao nastupiti u sastavu: Livaković – Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani – Gojak, Olmo, Moro – Kadzior, Petković, Oršić.


Susret će se igrati na stadionu Luz, ili stadionu ‘svjetla’ koj je izgrađen 2003. godine za potrebe europskog prvenstva u Portugalu, a ime je dobio po zaštitnici Lisabona Gospi od svjetla.


Zanimljivo, novi Luz je izgrađen na starom stadionu koji je sa kapacitetom od 120.000 gledatelja bio jedan od najvećih stadiona na svijetu.


Luz ima najviše četiri zvjezdice u Uefinoj kategorizaciji i sasvim sigurno jedan je od ljepših stadiona na svijetu.


Mladi hrvatski nogometaš Nikola Moro po svemu sudeći u četvrtak će na stadionu Luz zaigrati svoju prvu europsku utakmicu ove sezone u ‘modrom’ dresu od prve minute. 


Ozljede kapetana Arijana Ademija i Ivana Šunjića otvorile su mu mjesto u momčadi.


 – Za mene će to biti možda prva utakmica u Europi od prve minute, ali spreman sam. Mislim da mogu odgovoriti kvalitetno i da mogu pomoći momčadi – kazao je 21-godišnji Splićanin.


Moro je naglasio kako se Dinamo u Lisabon nije došao braniti.


– Nismo se došli braniti, došli smo pobijediti – poručio je dodavši: – Dinamo mora svih 90 minuta igrati koncentrirano i disciplinirano u obrani. Benfica može kazniti svaku pogrešku, ali mi se nismo došli branit već smo došli po prolaz.