Prijateljska utakmica

Dinamo u Rovinju ostvario pobjedu protiv nervoznih Mađara: “Do Rijeke ćemo biti dobri”

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Dovoljno je reći da je ova prijateljska utakmica zaključena s četirima žutim kartonima i isljučenjem Attile Fiole.



ZAGREB Posljednji dan priprema u Rovinju Dinamu je donio pobjedu jedinoj prijateljskoj utakmici (2:1), no taj je ogled s Fehervarom ponudio više nego što je modri stručni stožer tražio. Naime, atmosfera je bila napeta od početka, a vatru je dodatno rasplamsala nervoza Mađara, koji su smatrali da ih je sudac Marin Vidulin oštetio u nekoliko navrata.


Uostalom, dovoljno je reći da je ova prijateljska utakmica zaključena s četirima žutim kartonima i isljučenjem Attile Fiole. Vidulin je imao pune ruke posla s ratobornim igračima, a nije teško pretpostaviti što su treneri Zoran Mamić i Gabor Marton proživljavali, dok su se njihovi štićenici peglali kao da igraju za neki prestižni trofej.


Prije dvoboja s Mađarima momčad pod ravnanjem Zorana Mamića odigrala je skraćenu utakmicu s Dinamom II, koji se također priprema u Rovinju. Svako je poluvrijeme trajalo dvadeset minuta, a minimalnu je pobjedu udarnoj postavi donio gol Izeta Hajrovića.




Prvi gol na pravoj utakmici zabila je trenutačno trećeplasirana momčad elitnog razreda natjecanja u Mađarskoj preko Gruzijca zvanog Budu Zizivadze. Bilo je tu i dosta sreće jer je lopta pogodila Kevina Theophilea-Catherinea i promijenila smjer taman toliko da prevari Dominika Livakovića.


U 19. minuti Hajrović je proigrao Oršića, čiji je udarac rukom zaustavio rumunjski reprezentativac Adrian Rus. Najstrožu kaznu realizirao je Oršić.


Nastavak je ponudio puno nervoze i dosta startova primjerenijih žestokoj natjecateljskoj utakmici, a ne pripremnom odmjeravanju snaga. Povrh toga, igrači Fehervara su na poluvremenu bili prilično ljuti i raspoloženi za prigovaranje i Vidulinu i suparnicima.


Suvišno je isticati da nastavak nije donio smirenje tenzija. Nervoza je vladala u obje momčadi, ali Vidulin je sve to nekako uspijevao držati pod kontrolom. Igrala se 78. minuta kada je Bruno Petković iz slobodnog udarca s osamnaest metara pogodio mrežu Fehervara za pobjedu. Modra ekspedicija se nakon ove utakmice vratila u Zagreb, gdje će se pripremati za odrađivanje zaostale prvenstvene utakmice s Rijekom, zakazane za idući utorak na stadionu Maksimir.


– Utakmica je bila vrlo gruba, teška. Reklo bi se da nije bila prijateljska, već neprijateljska. Što se tiče igre, obrambeni je bio bolji od veze i napada. Razumljivo, jer momčad je deset dana teško trenirala. Nedostajalo je svježine, ali do Rijeke ćemo biti dobri – rekao je trener Dinama Zoran Mamić.