Iskrena sućut

Dinamo se oprostio od Milana Bandića: “Bio je posebno senzibilan za generaciju iz šedesetih godina…”

Portal Novi list

Milan Bandić, Zdravko Mamić i Mirko Barišić/Foto PIXSELL

Milan Bandić, Zdravko Mamić i Mirko Barišić/Foto PIXSELL

Milan Bandić rado je dijelio i svoja sjećanja na nezaboravne dane purgerskog kluba i plovio uspomenamaZAGREB Dinamo se na svojim stranicama oprostio od Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, koji je noćas preminuo.


“U nedjelju, nešto iza ponoći, iznenada je preminuo zagrebački gradonačelnik i počasni predsjednik GNK Dinamo, gospodin Milan Bandić.


Gradonačelnik je posebice bio senzibilan prema plavoj generaciji Dinama koja je šezdesetih godina blistala na europskoj sceni. Upravo je tom, zlatnom Dinamovu naraštaju, gradonačelnik Bandić u travnju 2016. godine uručio Medalju Grada Zagreba za snažan doprinos promicanju zagrebačkoga i hrvatskog sporta.
Milan Bandić rado je dijelio i svoja sjećanja na nezaboravne dane purgerskog kluba i plovio uspomenama:


Lamza je bio Messi u to vrijeme! Pregled, kontrola lopte, koordinacija pokreta… Gledao je lijevo, desno, gledao je naprijed, lopta je imala oči. A sve je tako jednostavno izgledalo. Igrati šezdesetih u finalu Kupa velesajamskih gradova, četiri godine kasnije ga i osvojiti, možemo usporediti kao da danas osvojite Europa ligu. Dinamo je u svojoj povijesti pobjeđivao i Barcelonu, Juventus, Liverpool…


U svibnju 2019. godine Dinamo je za uspjehe i postignute rezultate, odlukom Gradske Skupštine, primio Nagradu Grada Zagreba.


GNK Dinamo ovom prilikom izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima gradonačelnika Milana Bandića.


Počivao u miru.”, stoji na službenim stranicama “modrih”.