Prijateljska utakmica

Dinamo se nakon poraza od Gorice “iskalio” na Zaprešićanima, a Jovićević suočio s jednim problemom

Davor Petrović

Igor Jovićević/Foto PIXSELL

Igor Jovićević/Foto PIXSELL

Posljednja provjera uoči nastavka prvenstva donijela je Dinamu uvjerljivu pobjedu nad Interom, koji je još jednom pokazao da mu nedostaje sigurnosti u obrani

DINAMO – INTER 4:1




ZAGREB  Stadion Maksimir. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Mamut (10’), 1:1 Gojak (17’), 2:1 Ademi (36’), 3:1 Kadzior (49’), 4:1 Oršić (65’).


DINAMO: Livaković – Moharrami, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi, Moro – Kadzior, Gojak, Oršić – Petković (Još su igrali: Majer, Gavranović, Ivanušec, Moubandje, Ćuže, Stojanović, Đira, Kulenović).


INTER: Matković – Bosec, Van Bruggen, Soldo, Vego – Mazalović, Postonjski – Conev, Mlinar, Benčić – Mamut. (Još su igrali: Hadžikić, Rom, Vušković, Zamouri, Barić, Mitrović, Savić, Petrović, Bilobrk Grgić).




Posljednja provjera uoči nastavka prvenstva donijela je Dinamu uvjerljivu pobjedu nad Interom, koji je još jednom pokazao da mu nedostaje sigurnosti u obrani. Naime, Zaprešićani su u napadačkom dijelu igre bili sasvim solidni, ali isto tako su previše griješili pred svojim golom.


Igrala se 10. minuta kada su gosti stigli do neočekivane prednosti. Akcija je krenula od izvođenja auta na lijevoj strani, a nastavljena na desnom boku, gdje je Antonio Bosec idealno poslužio Ivana Mamuta, koji je petom skrenuo loptu u mrežu – 0:1.


Nodri su do izjednačenja stigli nakon greške obrane Intera i spleta sretnih okolnosti u 17. minuti. Preciznije, Zaprešićani su izgubili loptu na dvadeset metara od svog gola, a mlaki udarac Brune Petkovića od bloka se odbio u noge Amera Gojaka – 1:1.


Devetnaest minuta kasnije Dinao je stigao do vodstva, i to nakon kornera. Udarac iz kuta izveo je Damian Kadzior, a na sedam metara od gola, u visini prve stative, najviše je skočio Arijan Ademi – 2:1.


Početak drugog dijela donio je još jedan modri gol bez akcije. Lopta se odbijala po lijevoj strani Interovog kaznenog prostora, a u jednom trenutku se učinilo da je pogodila Mislava Oršića u ruku. Na kraju se sretno odbila do Kadziora – 3:1.


Konačni rezultat postavljen je u 65. minuti, nakon centaršuta Sadegha Moharramija s desne strane. Golman gostiju Mladen Matković uspio je odbiti loptu samo do Oršića, koji je poentirao iz blizine – 4:1.