Prva HNL

Dinamo i Slaven Belupo odigrali 3:3 u Maksimiru, dva pogotka Marija Gavranovića

Hina

Lovro Majer u dresu Dinama/Foto PIXSELL

Lovro Majer u dresu Dinama/Foto PIXSELL

U nastavku je novo vodstvo Dinamu osigurao Majer (68), a za konačnih 3:3 zabio je Knoll (73)



ZAGREB U susretu 5. kola Prve HNL Dinamo i Slaven Belupo su u Maksimiru igrali 3-3 (2-2).


Gosti su poveli nakon samo 32 sekunde utakmice preko Etoundija (1), no Dinamo je za samo sedam minuta preokrenuo s dva gola Gavranovića (4, 8). Sredinom prvog poluvremena na 2-2 poravnao je Krstanović (22-11m), da bi u nastavku novo vodstvo Dinamu osigurao Majer (68), a za konačnih 3-3 zabio je Knoll (73).


Napadač Slavena Etoundi iskoristio je poigravanje Dinamove obrane čim se krenulo s centra, Jakić je proigrao Teophilea koji se nalazio u svom kaznenom prostoru, Francuz je poslao paralelnu loptu za Gvardiola, no njegovu je namjeru “pročitao” Etoundi, presjekao dodavanje, a nakon što se Gvardiol i poskliznuo stigao do prostora za udarac kojim je svladao Zagorca.




No, samo tri minute potom obrana Slavena također je grubo pogriješila, ubačaj Oršića Goda nije raščistio iz svog peterca veće glavom spustio loptu na nogu Gavranoviću koji je iskoristio poklon i s tri metra zatresao mrežu. U osmoj minuti već je bilo 2-1 za Dinamo, Gavranović i Majer odigrali su dupli pas nakon kojega je Švicarac uputio precizan udarac s vrha kaznenog prostora koji je bio neobranjiv za Filipovića.


Sredinom prvog poluvremena Koprivničani su uspjeli poravnati na 2-2, duel Moharramija i Etoundija u kaznenom prostoru Dinama sudac Kulušić je nakon pregleda snimke ocijenio prekršajem za najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio Krstanović.


Rezultat se potom nije mijenjao sve do 68. minute, a tada je Majer preciznim udarcem okrunio odličnu akciju Ivanušeca i dodavanje petom Gavranovića kroz sredinu obrane gostiju. Niti pet minuta kasnije Slaven je uspio još jednom izjednačiti ubačaj Glavčića s lijeve strane na drugoj je vratnici neometan dočekao Knoll i glavom proslijedio loptu u mrežu.


Nakon 5. kola više nema stopostotnih momčadi u prvoj HNL, Dinamo se vratio na prvo mjesto sa 13 bodova, koliko ima i druga Gorica.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore