Ostaje u Madridu

Diego Simeone produžio ugovor s Atleticom do ljeta 2024. godine

Hina

Diego Simeone/Foto REUTERS

Diego Simeone/Foto REUTERS

Ovim produženjem ugovora nastavljamo naš uzbudljivi projekt s Diegom Pablom Simeoneom. Fantastične vijesti za obitelj Atleti", navodi se u objavi AtleticaMADRID Atletico Madrid produljio je ugovor s argentinskim trenerom Diegom Simeoneom na još tri godine, do 2024. godine, nakon što ih je doveo do drugog naslova u La Ligi pod njegovim mandatom, priopćio je klub u četvrtak.


Simeone, koji je Atletico preuzeo 2011. godine, do sada je u glavnom gradu Španjolske osvojio osam trofeja – više nego bilo koji drugi menadžer u povijesti kluba.


“Ovim produženjem ugovora nastavljamo naš uzbudljivi projekt s Diegom Pablom Simeoneom. Fantastične vijesti za obitelj Atleti”, navodi se u objavi Atletica.
Četvorica članova Simeoneova stožera – Oscar Ortega, Pablo Vercellone, Nelson Vivas i Hernan Bonvinvini – također su produžili svoje ugovore do 2024. godine.


Atletico je osvojio Europsku ligu 2012. i 2018. godine, a također je dva puta stigao do finala Lige prvaka 2014. i 2016. godine kada ga je u oba navrata porazio gradski rival Real.


Prošle sezone Atletico je osvojio 11. naslov i prvi od 2014. godine sa 86 bodova, dva više od Reala koji je prvenstvo završio na drugom mjestu.


Simeone (51) je vodio klub kroz 527 utakmica, a upisao je pobjedu u 316 utakmica.


Kao igrač je Simeone s Atleticom osvojio naslov prvaka u sezoni 1995./96.