Neviđeni bunker

Diego Simeone je nadmašio samoga sebe, prvi put otkada je na klupi Atletica njegova momčad nije uputila udarac na suparnička vrata

Portal Novi list

Diego Simeone/Foto REUTERS

Diego Simeone/Foto REUTERS

Naši suparnici i inače igraju dosta defanzivno protiv nas, ali sada sam prvi put vidio da neka momčad protiv nas igra u formaciji 5-5-0, bez napadača - čudila se nakon utakmice zvijezda Cityja Kevin De Bruyne



MADRID Španjolski mediji skloniji Atleticu Madrid zaključit će kako je Diego Simeone ostvario ono što je priželjkivao. Madrižani su se iz Manchestera vratili s aktivnim rezultatom uoči uzvrata četvrtfinale Lige prvaka. No, Simeone je ovoga puta nadmašio samoga sebe. Argentinski stručnjak je poznat po tome da gaji tkz. “kontrolirani nogomet”, kojega su na ovim prostorima nekada jednostavno nazivali “bunkeraškim nogometom”. Sada je otišao korak dalje i izveo momčad u rasporedu 5-5-0 ili u prijevodu posložio je deset igrača iza lopte u dvije obrambene linije kojima je osnovna zadaća bila zatvoriti sve prilaze svojim vratima.


Koliko uspješno su ispunili tu zadaću osim (samo) jednog primljenog gola svjedočio i činjenica da nisu uputili niti jedan udarac prema suparničkim vratima. Pedantni statističari izvukli su podatak da se to dogodilo prvi put u posljednjih 11 godina, odnosno u 570 utakmica koliko je Simeone vodio Atletico.


– Naši suparnici i inače igraju dosta defanzivno protiv nas, ali sada sam prvi put vidio da neka momčad protiv nas igra u formaciji 5-5-0, bez napadača – čudila se nakon utakmice zvijezda Cityja Kevin De Bruyne, a trener Pep Guardiola poručio kako ništa drugačiji Atletico ne očekuje ni u uzvratnoj utakmici.