Ante Budimir

Debitirao je za reprezentaciju u 29. godini: “Sretan sam i ponosan, ostvario sam san…”

Hina

Ante Budimir/Foto REUTERS

Ante Budimir/Foto REUTERS

Iza mene su dva specifična mjeseca bez utakmica u nogama, ali kad odjeneš dres hrvatske reprezentacije jednostavno zaboraviš na sve - izjavio je napadač Osasune



ST. GALLEN Iza Ante Budimira reprezentativni je debi za pamćenje. Napadač Osasune odigrao je protiv Švicarske tridesetak upečatljivih minuta i asistirao Pašaliću za pobjedonosni pogodak.


“Sretan sam i ponosan što mi se ukazala prilika zaigrati za “Vatrene”, pritom pobijediti i izravno sudjelovati u pobjedi. To je za mene ostvarenje sna,” kazao je 29-godišnji napadač.


Komentirao je i činjenicu da je Hrvatska protiv Švicarske izgledala daleko bolje nego tijekom rujanskih utakmica s Francuskom i Portugalom:




“Svi su se igrači iz svojih klubova vratili s više treninga i minuta u nogama. Jednostavno, skupili smo glave i pokušali ostvariti sve izbornikove ideje. Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, a svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje. Ovo je u svakom slučaju bila dobra priprema za Švedsku i Francusku.”


Budimir je u posljednjim minutama prijelaznog roka promijenio klub. Na kraju je dres Mallorce zamijenio onim Osasune.


“Iza mene su dva specifična mjeseca bez utakmica u nogama, ali kad odjeneš dres hrvatske reprezentacije jednostavno zaboraviš na sve. Probao sam dati maksimum i na kraju se isplatilo. Kako je biti na terenu s Modrićem, Perišićem i ostalim igračima koji su osvojili srebro u Rusiji? Super! Do sad sam samo imao priliku loviti Luku po terenu kad bismo igrali s Realom i nemoguće ga je bilo uhvatiti. A sad igramo zajedno, ja mu se nudim, a on me cijelo vrijeme vidi… A onda u igru uđe Perišić koji je prošle sezone s Bayernom osvojio “triplettu”… Dakle, prvi dojmovi su stvarno super. Nisam više toliko mlad, ali to mi je kao debitantu puno značilo i olakšalo posao,” naglasio je.


Oduševio se pto je Hrvatska u St. Gallenu igrala praktično pred domaćom publikom, što je najbolja najava za skorašnje utakmice protiv Švedske i Francuske.


“Poseban je osjećaj igrati pred našim navijačima, igrali smo daleko od doma, a cijeli je stadion navijao za nas. Lijepo je to doživjeti,” zaključio je Budimir.