Reakcije

De Bruyne je poludio kada ga je Guardiola zamjenio Kovačićem: “Mateo je donio stabilnost”

Hina

Wataru Endo i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Wataru Endo i Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Nakon što smo primili pogodak utakmica više nije bila u našim rukama. Uvođenjem Kovačića to se promijenilo - objasnio je Guardiola



MANCHESTER  Dosta prašine podigla je reakcija Josepa Guardiole, trenera nogometaša Manchester Cityja, u derbiju protiv Liverpoola kada je u 69. minuti odlučio s travnjaka povući Kevina De Bruynea i umjesto njega u igru ubaciti hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.


Ljutnja belgijskog veznog igrača bila je očita po izlasku s terena. Derbi dvoboj 28. kola Premier lige na Anfieldu je završio 1-1, a nakon svega je španjolski strateg smirivao tenzije.


„Nije istina da je De Bruyne bio ljut, on je sretan. A, ukoliko je bio uzrujan i to je redu. Znam zašto sam napravio tu zamjenu. De Bruyne je bio sjajan u prvom poluvremenu. Bio je nevjerojatan u svim tranzicijama, udarcima i dodavanjima. No, u drugom poluvremenu nismo mogli zadržati loptu. Nakon što smo primili pogodak utakmica više nije bila u našim rukama. Uvođenjem Kovačića to se promijenilo. Donio nam je stabilnost, opet smo bili svoji“, komentirao je trener Manchester Cityja Guardiola.




Na sličan način su tu zamjenu, a i igru Kovačića, komentirali tamošnji mediji, dok drugi hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol nije igrao na Anfieldu.


U Premier ligi sve je veća drama na samom vrhu ljestvice pa tako trenutačno Arsenal i Liverpool imaju po 64 boda, dok je iza njih Manchester City, aktualni prvak, s bodom manje.