Nogometni zaokret

Davor Dželalija predvodi novi krčki nogometni restart, iz kluba su otišli najiskusniji igrači…

Ivan Volarić

Davor Dželalija/Foto Arhiva NL

Davor Dželalija/Foto Arhiva NL

Ambicija kluba je u iduće dvije sezone momčad selekcionirati na način da u što većem postotku bude sastavljena od domaćih igrača - kaže trener KrkaRIJEKA Nogometaši krčkog trećeligaša privode kraju drugi tjedan priprema za novu sezonu. Trener Davor Dželalija po tko zna koji put našao se na novom početku. Momčad je doživjela značajne promjene, otišla je većina onih iskusnijih igrača, a momčad Krka zapljusnuo novi val mladih, uglavnom domaćih igrača. Dugogodišnji predsjednik kluba Vlado Kirinčić i njegovi suradnici povjerili su Dželaliji u ruke zahtjevan projekt – novi krčki nogometni – restart.


– Prošao sam to već u Krku, ali i prije toga u Orijentu. Događa se to često u ovakvim sredinama, spreman sam i dobro znam što me očekuje, u prvom redu velika fluktuacija igrača. To je jednostavo tako, s time se moramo pomiriti i nastojati iz svega toga izvući najviše što se može – kazao je Dželalija koji je ovoga ljeta ostao bez okosnice momčadi, Kurolta (Crikvenica), Čuturila (Vinodol), Pejića (klub mu se zahvalio), Frančiškovića (potraga za novim klubom), vjerojatno i Cona (ne trenira zbog privatnih obaveza).


Za sada su stigli Dukađin (Borac), Redžepi i Zrilić (juniori Orijenta 1919), te niz mladih igrača s otoka koji su bili u drugim sredinama poput Grdinića, Rošića, Badurine, Turčića…
– Ambicija kluba je u iduće dvije sezone, koliko će prema najavama ostati na snazi ovaj sustav natjecanja, napraviti dobru selekciju i momčad Krka selekcionirati na način da u što većem postotku bude sastavljena od domaćih igrača. Recimo da je u prvoj fazi želja da omjer domaćih i uvjetno rečeno stranaca bude 50:50, a u budućnosti još i više u korist domaćih igrača. Moramo, naravno, sve to raditi postepeno, dakle računamo da ćemo u predstojeće dvije sezone doći do našega cilja – nastavlja trener Krka koji je svjestan da će u svemu tome vjerojatno patiti rezultat, odnosno teško je očekivati da će Krk biti konkurentan za najviše ciljeve. Barem nadolazeće sezone…


– Kada god se ide na pomlađivanje, treba imati strpljenja. Međutim, ambicije kluba su jasne i mi ćemo napraviti sve da ih ispunimo – rekao je Dželalija koji je u svojem programu priprema zacrtao najmanje šest pripremnih utakmica.


Brzo za Bodule nadolaze i prve službene utakmice. Naime, 14. kolovoza očekuje ih polufinale Kupa protiv Crikvenice na stadionu Josip Pepi Uravić.