Dvoboj suigrača

Dani Carvajal se nada da Luka neće imati svoj dan: “Bit će to poseban duel”

Hina

Carvajal i Luka Modrić u dresu Reala 2014. godine/Foto REUTERS

Carvajal i Luka Modrić u dresu Reala 2014. godine/Foto REUTERS

Nastojat ću zamijeniti dres s njim - rekao je branič FurijeMADRID Vratar španjolske nogometne reprezentacije Unai Simon očekuje neizvjesnu utakmicu između Hrvatske i Španjolske, kao što je bila i ona prije godine dana u finalu Lige nacija kada je nakon 0-0 obranio dva udarca tijekom raspucavanja jedanaesteraca, a Dani Carvajal nakon nje želi razmijeniti dres s Lukom Modrićem.


“Hrvatski igrači se u fazi obrane dobro raspoređuju, dobro se povlače i visoko te pritišću, te puno trče čime onemogućuju da nađeš slobodnog igrača”, izjavio je 27-godišnji Simon za novinsku agenciju EFE.


“Osim toga, Hrvatska ima kvalitetne igrače koje svi poznajemo. Jako dobro izlaze u kontranapade. Bit će to jako teška utakmica”, dodao je.
Španjolska je prije godinu dana u Rotterdamu osvojila Ligu nacija. S Hrvatskom je u finalu odigrala 0-0, a Simon je obranio jedanaesetce Lovri Majeru i Bruni Petkoviću.


“Ljut sam što me se uvijek pita o tim penalima jer smo bili odigrali sjajnu utakmicu. Nisu to bili samo penali. Pa mi smo u 116. minuti intenzivno trčali, a bila je sredina lipnja nakon završene klupske sezone”, rekao je vratar Athletic Vilbaa za novine El Pais.


Kaže da o tim penalima “pričaju ljudi koji je ne poznaju nogomet”. “Hrvatska je tada jedva stvarala prilike pred našim vratima”, napomenuo je.


Desni bek Dani Carvajal tada je iskoristio posljednji udarac s bijele točke i donio Španjolskoj prvi trofej nakon 2012. godine i osvojenog Europskog prvenstva.


“To mi je bio poseban dan. Dan koji sam oduvijek sanjao, da osvojim titulu s reprezentacijom”, rekao je 32-godišnji Carvajal za novine Marca.


Španjolska i Hrvatska će od 18 sati u Berlinu odigrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Na njoj će se sučeliti Realovi suigrači Carvajal i Modrić, koji su ovaj mjesec osvojili Ligu prvaka.


“Nadam se da Modrić neće imati svoj dan. Bit će to poseban duel, naše sučeljavanje s njim na Europskom prvenstvu”, izjavio je.


“Nastojat ću zamijeniti dres s njim”, dodao je.


On s Modrićem, 38-godišnjim kapetanom Hrvatske, dijeli svlačionicu Real Madrida od ljeta 2013.


Španjolska i Hrvatska su u skupini B s Italijom i Albanijom.


Carvajal je uvjeren da će njegova reprezentacija proći dalje s izgledima za osvajanje prvenstva.


“Da, mi smo kandidati za osvajanja Eura. To otvoreno kažem”, poručio je.