SP u Kataru

Danci nisu uspjeli slomiti žilave Tunižane, Andreas Christensen u 70. minuti pogodio vratnicu

Hina

Andreas Cornelius između Yassinea Meriaha i Dylana Bronna/Foto REUTERS

Andreas Cornelius između Yassinea Meriaha i Dylana Bronna/Foto REUTERS

Bila je to vrlo loša partija s obje strane tijekom koje je svaka reprezentacija praktički samo jednom ozbiljnije zaprijetila suparničkim vratima



AL RAYYAN U susretu 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Danska i Tunis su na stadionu Education City igrali 0-0.


Bila je to vrlo siromašna utakmica tijekom koje je svaka reprezentacija praktički stvorila samo po jednu ozbilju situaciju za postizanje gola.


Prvo poluvrijeme donijelo je obostrano opreznu igru i vrlo malo opasnih situacija pred vratima. Iako je Danska imala više loptu u svojim nogama, izglednije prilike imao je Tunis.




Prvo uzbuđenje na stadionu dogodilo se u 39. minuti kada je nakon udarca iz kuta lopta pala pred noge Laidouniju, ali on je s pet metara iskosa bio izrazito neprecizan. Samo četiri minute potom Msakni je lijepo proigrao jebalija koji se ubacio između dva danska stopera i uspio uputiiti jak udarac, ali Schmeichel je odličnom reakcijom spasio svoja vrata.


Početak drugog poluvremena donio je i prvu opasniju priliku danske, Maehle je u 57. minuti uputio potrebljiv centaršut s lijeve strane, ali je Dolberg vrlo loše zahvatio loptu glavom.


Od 69. do 71. minute viđeno je više uzbuđenja nego tijekom čitavog prethodnog razdoblja. Prvo je Eriksen povukao napad Danske, a kako su ga Tunižani puštali stigao je sve do 20-ak metara od gola i zatim uputio oštar udarac kojega je Dahmen krajnjim naporom uspio odbiti u korner. Nakon tog udarca iz kuta najviši u skoku je bio Christensen koji je s druge vratnice pokušao spustiti loptu za svoje napadače u petercu, Cornelius je bio za koji centimetar kratak, a lopta je u nastavku putanje udarila u vratnicu. Uslijedio je opasan napad Tunisa kada je danski branič Andersen očigledno rukom odbio loptu u korner, ali nakon kratke konzultacije s VAR-om meksički sudac Ramos nije pokazao na bijelu točku.


Danska je mogla u samoj završnici do pobjede slučajnošću. Naime, u trećoj minuti nadoknade Lindstromov pokušaj ubačaj pretvorio se u neugodan udarac u okvir vrata, ali budni Dahmen je uspio i to izbitiu korner.


Od 20 sati će svoj susret 1. kola u ovoj skupini igrati branitelj naslova Francuska i Australija.


Danska – Tunis 0:0

Stadion Education City. Gledatelja: 40.000. Sudac: Ramos (Meksiko)


DANSKA: Schmeichel – Christensen, Kjaer (Jenen, 65), Andersen – Maehle, Eriksen, Delaney (Damsgaard, 45+1), Hojbjerg, Kristensen – Dolberg (Cornelius, 65), Skov Olsen (Lindstrom, 65)


TUNIS: Dahmen – Talbi, Bronn, Meriah – Draeger (Sassi, 88), Laidouni (Kechrida, 88), Skhiri, Abdi – Slimane (Sliti, 67), Msakni (Mejbri, 80); Jebali (Khenissi, 80)