Čeka se HNS

Danas objava rezultata prvoga kruga licenciranja, Orijent 1919 i Opatija u redu za Prvu i Drugu HNL

Portal Novi list



RIJEKA Danas bi sukladno najavama iz HNS-a, odnosno predviđenim rokovima njegova Odjela za licenciranje trebali biti poznati rezultati prvog kruga licenciranja za Prvu i Drugu HNL. Te vijesti s posebnim interesom čekaju u redovima Orijenta 1919, odnosno Opatije. Krimejčani su zatražili licence za Prvu i Drugu, a Opatijci za Drugu i Treću HNL. Obje momčadi trebale bi na putu do višega ranga igrati kvalifikacije. “Crno bijeli” s preostala četiri prvaka Trećih liga na neutralnom terenu, a “crveni” protiv pretposljednje momčadi Prve HNL na Kantridi. Jasno, sve to pod uvjetom da svi dobiju odgovarajuće licence. Praksa naravno pokazuje da to nije uvijek slučaj iako se kroz žalbeni rok nerijetko uspiju “popeglati” brojni nedostaci.


Što se Orijenta 1919 i Opatije tiče najsporniji je stadion. Obje momčadi prijavile su za svoje prvoligaške, odnosno drugoligaške utakmice stadion na Kantridi kojega bi trebalo urediti. Od većih nedostataka najuočljiviji je onaj koji se tiče brojača na ulazima (Prva HNL). S obzirom na to da je gradonačelnik Vojko Obersnel javno stao iz projekta uređenja legendarnog stadiona pod stijenama pretpostavka je da će se Kantrida u zadanim rokovima opet dovesti na prvoligašku razinu, te da neće predstavljati prepreku za dobivanje licenci u žalbenim rokovima.


Tijekom prošloga tjedna procurila je u dijelu medija informacija da će Kantrida, odnosno Orijent 1919 i Opatija dobiti uvjetne licence, odnosno da će one stupiti na snagu ukoliko se otklone nedostaci na stadionu u predviđenom roku, ali i za Krimejčane još jedna važna informacija da Inter iz Zaprešića neće dobiti prvoligašku licencu zbog financijskih problema. Ukoliko bi se ta informacija pokazala točno, a Zaprešićani i u drugom krugu licenciranja ostali bez pokrića za svoje dubioze to bi značilo da se neće igrati kvalifikacije i da je Rijeka dobila drugog prvoligaša izravnim putem. Jasno, sve su to pretpostavke koje će potkrijepiti ili demantirati današnja objava iz HNS-a.