HNS objavio

Šibenik, Orijent i Grobničan u žalbenom roku dobili licence, Jadran vjerojatno bez kvalifikacija

Ivan Volarić

Stadion na Krimeji/Foto V. KARUZA

Stadion na Krimeji/Foto V. KARUZA

Naknadno je licencu dobio i Radnik iz Križevaca pa tako sva tri kandidata za kvalifikacije s pretposljednjom momčadi Prve NL (Mladost Ždralovi, Radnik i Kustošija) ispunjavaju administrativne uvjete za napredovanje



RIJEKA HNS je objavio ishode žalbenog postupka u procesu licenciranja klubova za prva tri ranga natjecanja za nadolazeću sezonu. Šibenik je prema očekivanjima zadovoljio superligaške kriterije pa sada uz 10 aktualnih članova SuperSport HNL-a i lidera Prve NL, Zrinski, čini skupinu od 12 klubova koji su ispunili uvjete za igranje najvišeg ranga natjecanja. Šibenčani i momčad iz Jurevca, koja svoje domaće utakmice igra na osječkom Gradskom vrtu, o promociji će odlučivati međusobnom utakmicom nadolazećeg vikenda. Rudešu više ni licenca ne može pomoći da se ne vrati u Prvu NL.


Kada je u pitanju drugi rang natjecanja (Prva NL) svi aktualni članovi su zadovoljili uvjete. Orijent je uspješno ispravio nedostatke, a najveće iznenađenje je što je naknadno licencu dobio trećeligaš (Druga NL) Radnik iz Križevaca pa tako sva tri kandidata za kvalifikacije s pretposljednjom momčadi Prve NL (Mladost Ždralovi, Radnik i Kustošija) ispunjavaju administrativne uvjete za napredovanje. Opatijci su srećom sve ranije riješili. Kako po pitanju licence, tako i – sportskih uvjeta.


Krk je dobio licencu još u prvom krugu, ali mu neće biti potrebna budući da je ispao. Grobničan je pak osigurao ostanak, a onda i dobio licencu u žalbenom roku. Budući da među licenciranim klubovima za Drugu NL nema niti jednog kluba sa sjevera Hrvatske, odnosno predstavnika Treće NL – sjever, pretpostavka je da porečki Jadran neće morati u kvalifikacije za ostanak.