Pozitivni pomaci

Dambrauskas je ostvario i treću pobjedu, ali bitno je i da sve više vjeruje u mlade igrače

P. N.

Marin Ljubičić/Foto PIXSELL

Marin Ljubičić/Foto PIXSELL

Splićani sve više sliče na momčad



SPLIT Hajduk je rutinskom igrom ostvario uvjerljivu pobjedu nad Istrom 1961. Posljednji puta slavili su s okruglih 4:0 još u prošlom prvenstvu, pod vodstvom trenera Paola Tramezzanija kada su na poljudskoj ljepotici svladali Goricu. Od prvog sučevog zvižduka bijeli su dominirali i kontrolirali situaciju, te stigli do tri vrijedna boda. Bez obzira na trenutno  “okrnjenu tablicu”  Hajduk se približio samom vrhu ljestvice.


Svoj prvijenac na prvoligaškim susretima zabio je Filip Krovinović koji je bio najbolji igrač susreta. Trener Valdas Dambrauskas postavio ga je napokon na svoju pravu poziciju, na mjesto organizatora igre iza trojice napadača. Tu se najbolje snazi i tu je najopasniji. Jednostavno tu je najkorisniji za momčad, ali ponajviše za sebe. Livaja i Krovinović su dvojac koji trenutno vodi Hajduka prema zacrtanom cilju. Treba spomenuti Biuka i Ljubičića kojima Litavac vjeruje. Prvi je asistirao drugom kod vodećeg gola domaćina. Splićani sve više sliče na momčad. Istina, ima još prostora za napredovanje u svim segmentima igre, svjestan je toga i Dambrauskas koji je na presici nakon utakmice kazao kako nije baš savim zadovoljan s onim što je momčad prikazala i pokazala.


Dambrauskas je ostvario tri pobjede zaredom, pod njegovim vodstvom Bijeli su slavili protiv Hrvatskog dragovoljca kod kuće, Rijeke na Rujevici, te u dvoboju s Istrom 1961 na Poljudu. Ali, nema vremena za slavlje, jer već u utorak Splićani igraju najvažniju utakmicu ove polusezone čeka ih gostovanje u Kranjčevićevoj i ogled s Lokomotivom u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.