Izbornik

Dalić: ”Protiv Walesa nemamo izbora, moramo pobijediti jer to je jedna od ključnih kvalifikacijskih utakmica”

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

 Izbornik hrvatske nenogometne reprezentacije Zlatko Dalić u petak je izjavio kako je kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo protiv Walesa 8. lipnja u Osijeku jedna od ključnih te da će u njoj naša reprezentacija ići samo na pobjedu bez ikakvih kalkulacija. »Mi izbora nemamo, moramo pobijediti, jer ovo je jedna od ključnih kvalifikacijskih utakmica. Mislim i vjerujem da možemo pobijediti«, rekao je Dalić nakon revijalne utakmice odigrane povodom 100-te godišnjice osnutka nogometnog klub Omiš, u kojoj je Hrvatska pobijedila sa 5-0. Na upit bi li ga u utakmici protiv Walesa zadovoljio bod, Dalić je odgovorio:»Mi nemamo što kalkulirati i ići na bod ili nešto drugo, moramo ići na pobjedu te se u igri pažljivo čuvati od kontranapada Walesa koji imaju igrače za takvu igru – Balea i Jamesa«, kazao je Dalić. Izbornik je rekao da Hrvatskoj za plasman na Europsko prvenstvo treba 15 bodova, a sad ih ima tri iz dva nastupa.»Moramo što prije dohvatiti tih 15 bodova«, izjavio je Dalić te istaknuo da će utakmica biti zahtjevna već i zbog toga što se igra u 15 sati, kad bi temperatura mogla biti visoka.

»Znam da nije dobar termin za ovu utakmicu, jer su igrači u glavama već na odmoru, ali ja sam im rekao i ponovit ću im: meni treba 15 spremnih i zdravih igrača koji mogu dati sve od sebe u toj utakmici, podrediti se kolektivu i biti pravi« kazao je Dalić te dodao kako zna da našim igračima neće biti lako i da očekuje veliku potporu navijača s tribina u Osijeku.


»U Slavoniji smo uvijek igrali dobro i pobjeđivali. Tako će biti i sada«, poručio je Dalić.Izbornik je rekao da su za utakmicu protiv Walesa otpali Nikola Vlašić, Marko Rog i Filip Bradarić, uz već ranije izgubljene Ivana Rakitića i Antu Rebića, ali i dodao da nema kukanja. Dalić je otkrio i da će u finalu Lige prvaka navijati za Liverpool protiv Tottenhama, zbog našeg Dejana Lovrena.»Sada vidimo što smo napravili u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji prošle godine kada smo pobijedili Englesku, a ove godine sva četiri finalista, i u Ligi prvaka, i u Europskoj ligi, su engleski klubovi«, istaknuo je Dalić. Omišanin Ivan Perišić također je rekao kako u utakmici protiv Walesa u obzir dolazi samo naša pobjeda.»Ova utakmica nam je bitna. Ići ćemo na pobjedu, jer samo tri boda nam igraju,« najavio je Perišić i naglasio kako je ponosan na svoj grad Omiš što je povodom 100-godišnjice nogometnog kluba u tom gradu odigrana utakmica s reprezentacijom Hrvatske te je zahvalio svima koji su tome doprinijeli.»Omiš je moj grad, tu sam počeo nogometnu karijeru, išao u školu i danas nije nitko sretniji od mene«, poručio je Perišić nakon utakmice.Dodao je kako je važno da se nitko nije ozlijedio te da će ova revijalna utakmica dobro poslužiti u pripremi za dvoboj s Walesom.