Vatreni

VIDEO Dalić komentirao Ligu nacija: “Pokušat ćemo ponoviti finale”

Hina

Zlatko Dalić / Foto Reuters

Zlatko Dalić / Foto Reuters

Mislim da skupina s Portugalom, Poljskom i Škotskom nije loša, s Portugalom se, eto, već drugi put susrećemo u Ligi nacija, komentirao je Dalić



Naš cilj je plasman u četvrtfinale, dakle plasman na jedno od prva dva mjesta u skupini, kazao je nakon ždrijeba Lige nacija u Parizu hrvatski izbornik Zlatko Dalić.





Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini 1 Lige nacija sa selekcijama Portugala, Poljske i Škotske.


“Čeka nas opet jedno veliko natjecanje, finale Lige nacija ostaje iza nas, a pred nama je novo dokazivanje. Mislim da skupina s Portugalom, Poljskom i Škotskom nije loša, s Portugalom se, eto, već drugi put susrećemo u Ligi nacija. To će za nas biti jako dobro natjecanje, uživat ćemo u nogometu, a naš će cilj biti plasman na jedno od prva dva mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale. Liga nacija nam je u prva dva navrata bila rak rana, ali treći put smo ušli u finale i to ćemo pokušati ponoviti”, rekao je Zlatko Dalić za web-stranicu HNS-a.


U četvrtom izdanju UEFA Lige nacija glavna je promjena uvođenje četvrtfinala pa dalje iz skupine idu dvije prvoplasirane momčadi iz skupine.


Prvo kolo igrat će se od 5. do 7. rujna, a faza natjecanja po skupinama završava 19. studenoga 2024. godine. Četvrtfinalni dvoboji na programu su od 20. do 25. ožujka 2025. godine, dok je završni turnir od 4. do 8. lipnja.


Ovogodišnja Liga nacija vrlo je bitna i zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, u kojima će samo osvajači skupina izboriti izravan plasman na mundijal u SAD-u, Meksiku i Kanadi. U dodatne kvalifikacije plasirat će se 12 drugoplasiranih te četiri najbolje momčadi iz Lige nacija koje nisu uspjele izboriti nastup kroz kvalifikacije.


Hrvatska je prošle godine igrala i izgubila finale sa Španjolskom.


Na ždrijebu su Hrvatski nogometni savez predstavljali predsjednik Marijan Kustić, izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, voditelj međunarodnog odjela Josip Tomaško i glasnogovornik Tomislav Pacak.