Englesko prvenstvo

Crystal Palace slavio na Old Traffordu, Arsenal u finišu slomio West Ham

Hina

Eddie Nketiah i Dani Ceballos (Arsenal)/Foto REUTERS

Eddie Nketiah i Dani Ceballos (Arsenal)/Foto REUTERS

U prvoj subotnjoj utakmici Everton je svladao WBA s uvjerljivih 5:2 a bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić bio je udaljen s klupe gostiju



LONDON Nogometaši Manchester Uniteda zbog obaveza u Europskoj ligi dobili su tjedan dana odmora više, ali to im nije pomoglo jer su na svom Old Traffordu izgubili od Crystal Palacea sa 1-3.


Za goste, koji nakon dva kola imaju maksimalan učinak, strijelci su bili Andros Townsend (7) i Wilfried Zaha (74-pen, 85), a utješni pogodak za Manchester United zabio je Donny van de Beek (80), koji je ovog ljeta stigao iz Ajaxa.


Nogometaši Leedsa, predvođeni karizmatičnim argentinskim trenerom Marcelom Bielsom, i u drugom kolu Premier lige prikazali su atraktivan nogomet, te su na domaćem terenu svladali Fulham sa 4-3.  Dvostruki strijelac za Leeds bio je Portugalac Helder Costa (5, 57), a po jedan pogodak dodali su Mateusz Klich (41-PEN) i Patrick Bamford (50).  Srpski napadač Aleksandar Mitrović zabio je dva pogotka (34-PEN, 67) za Fulham, a u strijelce se upisao i Bobby Reid (62).




U prvoj subotnjoj utakmici 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je na svom Goodison Parku svladao West Bromwich Albion s uvjerljivih 5-2 (2-1), a bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić bio je udaljen s klupe gostiju nakon prvog poluvremena zbog prigovaranja sucu.


U posljednjem subotnjem ogledu Arsenal je s 2:1 svladao West Ham. Alexander Lacazette je doveo “topnike” u vodstvo u 40. minuti, poravnao je neposredno uoči odlaska na odmor Michail Antonio, a konačnih 2:1 postavio Edward Nketiah u 85. minuti.


REZULTATI:


Everton – West Bromwich Albion 5-2
(Calvert-Lewin 31, 62, 66, James Rodríguez 45, Keane 54/ Diangana 10, Pereira 47)


Leeds – Fulham 4-3
(Costa 5, 57, Klich 41-PEN, Bamford 50/ Mitrović 34-PEN, 67, Reid 62)


Manchester United – Crystal Palace 1-3
(Van de Beek 80/ Townsend 7, Zaha 74-PEN, 85)



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore