Druga HNL

Croatija stiže na Krimeju, Orijent 1919 pobjedom napada prvo mjesto u Drugoj HNL

Ivan Volarić

Filip Zrilić/Foto Arhiva NL

Filip Zrilić/Foto Arhiva NL

Čeka nas teška utakmica. Oni su dobra, čvrsta momčad, to pokazuje i njihova pozicija na ljestvici - upozorava veznjak Filip Zrilić



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 danas od 13 sati (prijenos HNTV) dočekuju Croatiju na Krimeji u utakmici koja ih može lansirati na sam vrh drugoligaškoga poretka u završnici jesenskoga dijela sezone. Crvenima je za to, osim treće uzastopne pobjede (slavili su na gostovanjima u Bijelom Brdu i Solinu), potrebna i domaća pobjeda nad Dinamom II u zaostaloj utakmici, koja je na rasporedu 12. prosinca, odnosno nakon posljednjega kola i gostovanja na Kantridi kod najbližeg drugoligaškog susjeda, Opatije. U nekim, ne tako nerealnim kombinacijam, Krimejčani bi čak mogli prezimiti kao jesenski prvaci. Jasno, pod uvjetom da produže svoj pobjednički niz počevši od utakmice s gostima iz Zmijavaca.


– Drago nam je što smo ostvarili dvije teške pobjede na dva teška gostovanja – govori Filip Zrilić, 20-godišnji ofenzivni veznjak iz Senja, koji je na Krimeju stigao preko omladinskog pogona Rijeke. – Dobro smo igrali, a rezultat je onda došao kao nagrada za te dobre igre. Sretan sam zbog svojih golova, ali sve je to zasluga ekipe jer na terenu stvarno radimo kao jedan. Kada je tako, onda uvijek ekipa izbaci nekog pojedinca. Čeka nas teška utakmica protiv Croatije. Oni su dobra, čvrsta momčad, to pokazuje i njihova pozicija na ljestvici. Međutim, ne treba se previše osvrtati na ljestvicu. Liga je takva da svatko može pobijediti svakoga. Bitno je da se fokusiramo na sebe, da pružimo svoj maksimum i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu.


Dojam je da mlada Orijentova momčad puno lakše dolazi do bodova na gostovanjima nego na domaćem terenu, iako statistika pokazuje da je jednako učinkovita na Krimeji i na gostovanjima.




– Osvojili smo po deset bodova doma i vani. To nije loše… Što se utakmice protiv Croatije tiče, sigurno će se i nas nešto pitati. Oni su sigurno dobra momčad, ali i mi imamo svoje kvalitete. Čvrsti smo, imamo dobre igrače i ako se budemo pridržavali trenerovih savjeta bit će sve OK.
Zrilić se vrlo brzo po dolasku s Rujevice ustalio u momčadi Orijenta 1919. Igra redovito i dobro, a u posljednje vrijeme sve se češće upisuje među strijelce. Zabio je na posljednje dvije utakmice, a s ukupno četiri gola drugi je klupski strijelac. Prvi klupski strijelac Kristijan Fućak zabio je pet pogodaka.


– Zadovoljan sam učinkom. Napredujem iz dana u dan, ali ne bih previše sebe isticao. Primjerice, posljednji gol koji sam zabio u Solinu plod je dobre reakcije cijele ekipe. Oduzeli smo loptu, a ja sam opalio i pogodio – rekao je Zrilić.


S Krimeje pozivaju navijače da se u što većem broju odazovu derbiju i pomognu momčadi u završnici jesenskoga dijela sezone. Dva sata uoči utakmice, na stadionu će se omogućiti testiranje za one navijače koji ne posjeduju EU digitalnu COVID-potvrdu.



Standings provided by SofaScore LiveScore