Slavlje Kiraca

Crikvenica nakon ruleta jedanaesteraca s Opatijom osvojila Županijski kup

Igor Duvnjak

Slavlje Crikveničana/Foto R. BRMALJ

Slavlje Crikveničana/Foto R. BRMALJ

Iskusni golman Crikvenice Igor Baričević pročitao je namjeru Luke Čankovića, obranio je udarac i odveo svoju momčad u pretkolo hrvatskog Kupa



CRIKVENICA Slavlje nogometaša Crikvenice u dramatičnom raspletu finala u kojem su nogometaši trenera Nehajeva Svasta protiv drugoligaša Opatije izvukli i posljednji atom snage, odigravši 1:1 u 90 minuta, da bi onda bili uspješniji na ruletu jedanaesteraca.


Crikvenica – Opatija 5:4 (1:1)

Finala Kupa PGŽ-a: Crikvenica – Opatija 5:4 (1:1). Gradski stadion u Crikvenici. Gledatelja 300. Sudac Ivan Bebek (Rijeka). Strijelci: 0:1 Fumić (65’), 1:1 Imeraj (85’). Jedanaesterci: 2:1 Butorac, Glavaš – Baričević brani, Imeraj – Iveša brani, 2:2 Lucić, 3:2 Matešković, 3:3 Rudan, 4:3 Baričević, 4:4 Bertoša, 5:4 Šarković, Čanković – Baričević brani. Žuti kartoni: Fumić, Rudan, Malinić, Bertošas (Opatija).
CRIKVENICA: Baričević 8, T. Lagundžija 6,5, Mazzaroli 6,5, Matešković 6,5, Prpić 6,5, Bogdanić 6 (od 68’ D. Lagundžija -), Šarković 6,5, Alilović 6,5 (od 74’ Buljat -), Buršić 6,5 (od 48’ Merle 6), Imeraj 7, Butorac 6,5.
OPATIJA: Iveša 7, Rudan, Čanković 6, Jukičić 5,5, Fumić 7 (od 65’ Lucić -), Glavaš 6, Rudan 6, Pejanović 5,5 (od 76’ Ivančić -), Malinić 5,5 (od 46’ Matulja 6), Lazić 6,5 (od 65’ Bogolin -), Bertoša 6.

Kod 5:5 udarac je izveo Luka Čanković, a iskusni golman Crikvenice Igor Baričević je pročitao njegovu namjeru, obranio je udarac i odveo svoju momčad u pretkolo hrvatskog Kupa. Baričević se našao u klupku razdraganih suigrača, upalio je fitilj slavlja koje je eksplodiralo kako na travnjaku, tako i na tribinama gdje su se proslavljeni reprezentativac Marijan Brnčić i ostali navijači Crikvenice veselili velikom uspjehu borbenih Kiraca.




Vrijeme se smilovalo finalistima, oblaci su nestali i sunce se smiješilo konkurentima i publici, koja je u skladu s mjerama oko koronavirusa na ulazu u Gradski stadion u Crikvenici prošla sve potrebne sigurnosne provjere. Vrlo borbeni finalisti su oprezno krenuli u nadmetanje.


Opatijski drugoligaš je preuzimao terensku inicijativu, a dobro organizirani domaćini su čvrsto branili prilaze svojoj mreži, vrebajući svaku priliku za brzu transformaciju u napad. U igri »uzdignutih gardova« napadači nisu mogli doći do zraka te su gledatelji mogli brojiti samo žute kartone umjesto šansi, do poluvremena Opatijci su, naime dobili tri »žutaka«, a finalisti su pošli na odmor bez ostvarenih ozbiljnijih šansi.


U 65. minuti gosti su uspjeli stvoriti pukotinu u crikveničkoj pozadini. Na rubu šesnaesterca Filip Fumić je primio točnu i vrlo upotrebljivu loptu, koju je iskoristio na najbolji način, snažnim i preciznim udarcem je pogodio lijevi kut nemoćnog Baričevića.


Domaćini više nisu imali što izgubiti pa su sve karte bacili u napad. Stjecao se dojam da im približavanjem finiša polako ponestaje snage, ali smogli snage za reakciju. U 81. minuti, poslije prekida i igranja rukom Bertoše, dosuđen je jedanaesterac. No, Vanja Iveša sjajno je obranio udarac Butorca, kao i onaj nakon »odbijanca«.


Nije, međutim, mogao ništa u 85. minuti. Domaćini su se uspjeli probiti po desnoj strani, a na ubačenu loptu uletio je poduzetni Jeton Kmeraj, koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu glavom za 1:1 na radost razdraganih navijača Crikvenice.


Domaćini su na krilima izjednačenja pokušali zaprijetiti još nekoliko puta, ali sve je ostalo na prijetnji, odluka je prepuštena ruletu jedanaestaraca. Tu su domaćini bili sigurnijeg udarca i mirnijih živaca, a imali su i aduta Baričevića koji je obranio odlučni udarac, nadmudrio je Čankovića.