Sudački poguranci

Član IO-a HNS-a i predsjednik Gorice ogorčen suđenjem u Osijeku: “Drastično smo oštećeni!”

Hina

Igrači Gorice uzalud su protestirali kod suca Vidulina/Foto PIXSELL

Igrači Gorice uzalud su protestirali kod suca Vidulina/Foto PIXSELL

Pogreške su uvijek moguće, griješe i igrači, i treneri, i svi mi koji vodimo klubove, pa tako pogreške rade i suci, no stvara se dojam kako neke stvari definitivno nisu slučajne - tvrdi Črnko



ZAGREB Predsjednik trenutačno drugoplasiranog sastava Prve HNL Gorica Nenad Črnko oglasio se u ponedjeljak službenim priopćenjem u kojemu iskazuje svoje razočaranje sudačkim kriterijem tijekom subotnje utakmice protiv Osijeka u Gradskom vrtu koju je domaći sastav dobio sa 2-1 golom u samoj završnici susreta.


“Nisam zadovoljan nekim detaljima u samoj utakmici, a Gorici se takve stvari prečesto ponavljaju. Naime, razočaran sam kriterijem suđenja u utakmici u Osijeku, odnosno procjenama prekršaja i kartona. Smatram kako su takve stvari apsolutno nedopustive, budući da su u ovom slučaju izravno utjecale na ishod utakmice. Primjerice, Osijeku je drugi prekršaj na utakmici dosuđen tek nakon 50. minute, dok je sa druge strane kriterij bio potpuno različit. Također, nedvojbeno je da prekršaj Albija Doke za drugi žuti karton uopće nije postojao, kao što je nedvojbeno da je postojao prekršaj na Younesu Delfiju na rubu šesnaesterca u sudačkoj nadoknadi, koji nije dosuđen. Isključenje našeg igrača se nije smjelo dogoditi, a time je Gorica drastično oštećena”, navodi predsjednik Gorice Nenad Črnko.
Kako je sudac Vidulin Doki u 72. minuti pokazao drugi žuti karton, a samim time i isključujući crveni, ta situacija nije bila podložna pregledu VAR-a, dok se situacija kod prekršaja na Delfiju nekoliko minuta pregledavala te je na kraju procijenjeno kako se prekršaj dogodio, ali ne u kaznenom prostoru, pa Gorica nije dobila ni kazneni, ali niti slobodni udarac u izglednoj poziciji.
“Upotreba video tehnologije u nogometu, odnosno VAR-a, ima moju punu potporu i vjerujem da doprinosi boljem suđenju u HNL-a, no isto tako moram naglasiti da se u slučajevima u koje je uključena HNK Gorica koristi vrlo selektivno. Konkretno, u utakmici protiv NK Istre 1961 sporna situacija u šesnaestercu protivnika, kod rezultata 1-1, nije se ni pregledavala?! Usporedite samo kazneni udarac i isključenje Steenvoordena na utakmici sa Istrom, za koje smatram da je ispravno, i prekršaj nad Delfijem u posljednjim minutama kod rezultata 1-1 na rubu kaznenog prostora, u vrlo upitnoj situaciji, koja može imati samo jednu dilemu – prekršaj na rubu kaznenog prostora ili kazneni udarac! I dalje vjerujem kako ne postoji nikakva urota protiv HNK Gorice, suludim mi se čini i pomisliti da nekome u hrvatskom nogometu može zasmetati uspjeh našega kluba na početku sezone, ali nakon svega više ni u što nisam siguran. Pogreške su uvijek moguće, griješe i igrači, i treneri, i svi mi koji vodimo klubove, pa tako pogreške rade i suci, no stvara se dojam kako neke stvari definitivno nisu slučajne. I dalje sam uvjerenja da nam se kartoni dijele već u svlačionici, odnosno kako za nas i dalje ne vrijede isti kriteriji kao za naše protivnike – dodao je Črnko.
Gorica je u subotu u Osijeku u susretu 6. kola pretrpjela svoj prvi ovosezonski poraz te je ostala druga na ljestvici sa 13 bodova, koliko ima i vodeći Dinamo uz utakmicu manje, no treći Hajduk i četvrti Osijek sada su joj se primaknuli na tri boda.