Trener svih trenera

Ćiro: Lukavo i profesionalno, ali Talijan nas je ipak krao

Edi Prodan

Foto Reuters, Vedran Karuza

Foto Reuters, Vedran Karuza

Ne, nisam nikad bio trener ili izbornik koji će razloge za poraz pripisivati sucu, ali Talijan nas je...hm, teško je reći ali ipak bih se usudio ustvrditi kao nas je ipak onako 'po sitno', perfidno - krao, mišljenje je ĆireLegendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević komentirao je poraz Hrvatske od Engleske 1:0 na otvaranju europskog nogometnog prvenstva na Wembleyu. Jedini gol zabio je Raheem Sterling u 57. minuti utakmice.


“Svaka čast pobjednicima, bili su bolji točno za onoliko koliku su na kraju razliku ubilježili. Jači su od na bili i u fizičkoj spremi, u pojedinim dijelovima utakmice naprosto su nas nadtrčali.


Ali moram primijetiti jednu ‘sitnicu’. Ne, nisam nikad bio trener ili izbornik koji će razloge za poraz pripisivati sucu, ali Talijan nas je…hm, teško je reći ali ipak bih se usudio ustvrditi kao nas je ipak onako ‘po sitno’, perfidno – krao.
Iskusnički, da ne upotrijebim neke teže izraze koji koketiraju s uličnim frazama. To ujedno i baca najveće negativno svijetlo na jednu od najznačajnijih utakmica otvaranja ovog Eura”, rekao je Ćiro o tome kako je sudio talijanski sudac Daniele Orsato.


Mišljenje je to trenera svih trenera, Miroslava Ćire Blaževića čije prve izborničke utakmice na najvećim kontinentalnim i svjetskim prvenstvima nikad nisu rezultirale porazima.


Sjetimo se samo Turske, 1996. godine na istom otoku, u Engleskoj i Vlaovića koji je poentirao nakon teške bitke, ili pak Jamajke na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje je pogodak zabilježio i jedan od glavnih današnjih komentatora na HTV-u, Robert Prosinečki.