Uvijek uz Vatrene

Ćiro Blažević: ‘Sretan sam zbog pobjede; utakmicu sam morao gledati kući, a sutra nastavljam liječenje’

Edi Prodan

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

'Sretan sam zbog pobjede, a sretan sam i zbog toga što znam da  utakmicu gledaš u sjedištu UHDDR Grobnišćine.  Jer da nije bilo tih divnih ljudi, tih divnih branitelja ne bi ni Hrvatske bilo. I zato, baš zato to je pobjeda svih naših ljudi', rekao je Ćiro Blažević

Kvalifikacijska utakmica u Splitu osigurala  je izborniku Zlatku Daliću da bude prvi na toj poziciji koji je hrvatsku izabranu vrstu tri puta za redom vodio na velika natjecanja.


– Neka, sine, neka je. Znaš da je Ćirino srce uvijek uz Vatrene. Sretan sam zbog pobjede, a sretan sam i zbog toga što znam da  utakmicu gledaš u sjedištu UHDDR Grobnišćine.  Jer da nije bilo tih divnih ljudi, tih divnih branitelja ne bi ni Hrvatske bilo. I zato, baš zato to je pobjeda svih naših ljudi. Pobjeda koja je došla u tjednu Vukovara, zbog toga sam još više ponosan, istaknuo nam je Ćiro Blažević, istinski otac Vatenih, selektor koji je u najtežim vremenima rata i poratne bitke za međunarodnu valorizaciju Hrvatske putem nogometa činio istinski – povijesna dijela.


Znamo da su simboli poput nacionalne nogometne vrste ili Vukovara bili veliki i neupitni, no jako nam je drago da se  utakmica igrala i za Ćiru. Za čovjeka koji je stvorio kult nogometne reprezentacije, selektora kojem se ima zahvaliti i današnja splitska “ludnica”.


– Borim se sine za zdravlje, bitka je teška ali vjerujem u pobjedu. Kako drugačije. Utakmicu sam morao gledati kući. A znaš da bih najradije bio u Splitu ili s vama na Grobniku. Sutra idem put Zagreba, nastavljam liječenje, istaknuo nam je Ćiro koji se od lipnja, od Europskog prvenstva u Engleskoj opet bori s teškom bolešću. Ipak, koliko bolest tražila cjelokupni angažman organizma, Miroslav Ćiro Blažević je za Novi list večeras prokomentirao nastup Hrvatske u Splitu.


– A kako drugačije, uvijek uz vas, sa sjećanjem i na dragog Orlanda,  poručio je Ćiro te dodao kako mu je velika želja da jednu od utakmica Svjetskog prvenstva u Qataru gleda u društvu branitelja, u sjedištu UHDDR Grobnišćine.


I zato Vatreni, iako znamo da vam motiva nije nedostajalo, hvala i zbog Ćire. Tko god vas u kojem periodu vodio, svi ste vi zauvijek samo jedno –  njegovi sinovi.