Niželigaški nogomet

Susjedski derbi Borca i Pomorca na otvaranju nove četvrtoligaške nogometne sezone, gledatelji mogu na tribine

Mateo Sučić

Susjedski derbi u Bakru sigurno će privući veliki broj gledatelja/Foto Arhiva NL

Susjedski derbi u Bakru sigurno će privući veliki broj gledatelja/Foto Arhiva NL

Ligu čini šest klubova iz Primorsko-goranske županije (Halubjan, Borac, Pomorac, Lokomotiva, Vihor, Kraljevica), te po dva iz Istarske (Mladost, Medulin) i Ličko-senjske (Gospić, Otočac)



RIJEKA  Susjedski derbi Borca i Pomorca najzanimljivija je utakmica na početku Četvrte lige nogometnog središta Rijeka te najava zanimljivog natjecanja koje će se igrati od Gospića do Fažane. Ligu čini šest klubova iz Primorsko-goranske županije (Halubjan, Borac, Pomorac, Lokomotiva, Vihor, Kraljevica), te po dva iz Istarske (Mladost, Medulin) i Ličko-senjske (Gospić, Otočac), koji će razigravati po trostrukom bod sustavu (9+9+9) na način da će 13 kola biti odigrano u jesenskom, a 14 u proljetnom dijelu sezone.


Plasman u zapadnu skupinu Treće HNL izborit će prvak ili klub plasiran do trećeg mjesta koji ispunjava uvjete za igranje trećeligaškog natjecanja, dok će iz lige obavezno ispasti posljednje plasirana momčad, te onoliko klubova te onoliko klubova koliko je potrebno da sukladno Propozicijama u natjecateljskoj godini 2021./22. Četvrta nogometna liga NS Rijeka iduće sezone broji najviše 16 klubova.


Danas (17.30):

VIŠKOVO: Halubjan – Mladost
BAKAR: Borac – Pomorac 1921
OTOČAC: Otočac – Lokomotiva
GOSPIĆ: Gospić 91 – Vihor
MEDULIN: Medulin 1921 – Kraljevica



Utakmice će se moći igrati pred gledateljima, ali zbog situacije s epidemijom koronavirusa sve moraju biti organizirane poštujući epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite a sukladno uputama Radne skupine HNS-a za pripremu natjecanja.
Također, propozicijama natjecanja je predviđeno da Izvršni odbor središta Rijeka može donijeti odluku o drugačijem načinu odigravanja prvenstva u slučaju prekida natjecanja ili potrebe odgode utakmica zbog mjera uzrokovanih epidemijom, te nedostatka termina.