Veliki interes

Čak 17 američkih gradova je zainteresirano za domaćinstvo utakmica SP-a 2026. godine, njih sedam će otpasti

Hina

Amerikanci moraju odrediti i grad u kojem će se igrati finale, a prema informacijama iz tamošnjeg saveza to će biti grad koji ima stadion od najmanje 80 tisuća mjesta



NEW YORK Američki gradovi koji se natječu za domaćine utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva 2026 u srijedu će započeti s prvim predstavljanjem putem video konferencije, a od 17 kandidata odabrat će se 10 gradova-domaćina.


Prvi radni sastanak Američkog nogometnog saveza prvobitno je bio zakazan za ožujak u Dallasu, ali ga je odgodio koronavirus, pa se još ne zna konačan rok za izbor američkih gradova-domaćina Mundijala za šest godina, kojeg će ugostiti Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko.


Sedamnaest  američkih gradova-kandidata su Atlanta, Miami, Nashville, Orlando, Houston, Dallas, Kansas City, Boston, Baltimore, New York/New Jersey, Cincinnati, Denver, Seattle, Philadelphia, Washington, San Francisco i Los Angeles. Zanimljivo je da Chicago, koji je bio domaćin uvodne utakmice Mondijala 1994, nije uspio proći prvu kandidacijsku fazu.




Također, Amerikanci moraju odrediti i grad u kojem će se igrati finale, a prema informacijama iz tamošnjeg saveza to će biti grad koji ima stadion od najmanje 80 tisuća mjesta.


U dvije druge zemlje domaćina čini se da će domaćini biti Montreal, Toronto i Edmonton u Kanadi, te Mexico City, Guadalajara i Monterrey u Meksiku.