Velika potražnja

Čak 11 nogometnih velikana prati “norveško čudo” Erlinga Brauta Haalanda

Hina

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

ZAGREB  Čak 11 europskih nogometnih velikana ove sezone prati igre mladog norveškog napadača Erlinga Brauta Haalanda koji je ove sezone u dresu RB Salzburga postigao 27 golova u 19 nastupa. Norveški mediji su objavili kako su interes za 19-godišnje ‘norveško čudo’ pokazali Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Juventus, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Valencia i Sevilla.

Nagađa se kako bi 1.94 metara visoki napadač već u siječnju mogao napustiti »Mozartov grad« u koji je stigao u siječnju ove godine iz Moldea za oko devet milijuna eura.


Haaland je ove sezone zabio osam golova u pet nastupa u Ligi prvaka, a vrijednost mu je na Transfermarktu skočila sa 12 na 30 milijuna eura.


»Erling ima nevjerojatan potencijal«, rekao je sportski direktor RB Salzburga Christoph Freund.




Nedavno su engleski mediji objavili kako je Manchester City spreman platiti 60 milijuna eura za 19-godišnjeg norveškog napadača, dok je Manchester United navodno za njega pripremio čak 70 milijuna eura.


»Trenutačno na našem stolu nema službene ponude. Opušteni smo i Erling je opušten. Uživamo u vremenu s njim. Lijepo je što imamo 19-godišnjaka kojeg žele mnogi veliki klubovi u Europi,« dodao je Freund u razgovoru za Verdens Gang.