Kup Italije

Cagliari u 120. minuti izbacio Udinese i izborio osminu finala protiv Milana

Hina

Nicola Viola/Foto Facebook AC Cagliari

Nicola Viola/Foto Facebook AC Cagliari

U redovima Udinesea cijelu je utakmicu odigrao mladi hrvatski reprezentativac Antonio Tikvić



UDINE Nogometaši Cagliarija svladali su nakon produžetaka Udinese u gostima s 2-1 te su izborili osminu finala talijanskog Kupa gdje će igrati protiv Milana.


Junak Cagliarija bio je Lapadula koji je pobjednički gol dao krajem drugog produžetka, u 120. minuti. Cagliari je u prvom poluvremenu bio bolji, no u uvodnom dijelu drugog poluvremena Udinese je povelo pogotkom Guessanda u 63. minuti.


U 80. minuti Viola je izjednačio na 1-1 i time omogućio gostima sa Sardinije produžetke na čijem kraju su stigli do gola koji je značio prolaz. U redovima domaćina cijelu je utakmicu odigrao mladi hrvatski reprezentativac Antonio Tikvić.




Prolaz dalje su izborili drugoligaš Parma i prvoligaš Genoa. Parma je izbacila prvoligaša Lecce kojeg je u gostima svladala 4-2. Tragičar susreta bio je Marin Pongračić, nogometaš koji se nalazi na aktualnom reprezentativnom popisu Zlatka Dalića za utakmice protiv Latvije i Armenije.


U 94. minuti Pongračić je, kod rezultata 2-2, postigao autogol i gurnuo Parmu prema osmini finala. Ubačena lopta se odbila od njegove nogu prema domaćoj mreži. Nakon toga je još Man zabio iz jedanaesterca za konačnih 4-2 nekada ugledne Parme.


Pongračić je za Lecce zaigrao od 46. minute, dok je kroz cijelu utakmicu na gostujućoj klupi ostao hrvatski napadač Antonio Čolak.


Genoa je nakon produžetaka s 2-1 svladala drugoligaša Reggianu na domaćem terenu. Hrvatski nogometaš Milan Badelj za Genou je u igru ušao početkom drugog poluvremena.


Parovi osmine finala: Lazio – Genoa, Fiorentina – Parma, Napoli – Torino ili Frosinone, Inter – Bologna, Atalanta – Sassulolo ili Spezia, Roma – Cremonese, Juventus – Salernitana i Milan – Cagliari.


Kup Italija, 2. kolo:


Udinese – Cagliari 1-1, produžeci 1-2 (Guessand 63 / Viola 80, Lapadula 120)


Lecce – Parma 2-4 (Piccoli 54, Strefezza 76 / Sohm 9, Bonny 28, Pongračić 90+4-ag, Man 90+7-11m)


Genoa – Reggiana 1-1, produžeci 2-1 (Haps 53, Gudmundsson 99 / Djamanca 37)