Trener Hajduka

Burić odgovorio kritičarima: “Nas kritike jačaju, pogotovo mene. Ja sam najjači!”

Portal Novilist.hr

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL



SPLIT Nakon remija u Puli pred Hajdukom je novi domaći ispit. Sutra na Poljud u 11. kolu HNL-a stiže Varaždin (15 sati). Momčad Borimira Perkovića u dosadašnjih je deset kola ostvarila samo jednu pobjedu i to protiv Dinama, a trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova. 


– Nije nam poremetilo plan rada, možda je navijačima poremetilo. Nadam se da će nas naši vjerni navijači doći u velikom broju podržati. Vrlo malo igrača je načeto, ali pojavit ćemo se u najjačem sastavu – rekao je trener Hajduka Damir Burić, a zatim dodao:


– Ove godine liga je jaka i nevjerojatno izjednačena. Veliki favoriti gube utakmice. Možemo očekivati tešku utakmicu, Varaždin je pobijedio Dinamo. Moramo se nositi sa situacijom da smo stalno prvi, da smo mi ti koje love. To je jedna drukčija situacija nego prije. Momci se moraju nositi s tim pritiskom. Ova utakmica protiv Varaždina će nam biti prilika za pokazati koncentraciju, dominaciju i realizaciju.




Nakon Istre ste bili nezadovoljni?


– Nekoliko minuta čekaš intervju, a stalno primaš uvrede od domaćih navijača. To se može dogoditi. Te uvrede ponekad ne možeš progutati, nisu bile objektivne. Protiv Istre smo bili s igračem manje, jedan-dvojica igrača to nisu vidjela i primimo gol. Taj gol nas dovodi u situaciju da smo mi nervozni, protivnik se digne. Takve stvari te ljute, to je naivitet. Moramo brzo učiti, inače gubimo bodove. Mi ne možemo kazati da smo bili vau, ali isto tako Istra do tog gola nije stvorila priliku. Momčad je vidjela to, sve smo analizirali, bilo je dosta samokritike. Mi želimo više, momčad pokazuje dobru reakciju, to je najvažnije.


U kakvom je stanju Bulos?


– Mi smo ga doveli do toga da smo sada na 15 minuta.


Hoće li biti na klupi?


– Hoće.


U prilici ste ući u povijest sa šestom pobjedom zaredom kući?


– Te stvari me ne zanimaju. Interesira me momčad, igra, da smo tu gdje jesmo i da tu ostanemo. Ova situacija nas čini jačima, idemo pokazati da smo pravi i da smo s pravom na vrhu. Vjerujem da ćemo se iz utakmice u utakmicu stabilizirati.


Koliko se uspijevate izolirati od medijskih napisa?


– Nas kritike jačaju, pogotovo mene. Ja sam najjači, imam puno iskustva. Trebate znati iz kojeg kantuna vjetar puše. Ja kad vidim način kako se u klubu radi, od čistačice do predsjednika vidim duh, zajedništvo. To je naša vodilja. A to što nekome ne odgovara nešto ja tu ne mogu pomoći. Činjenica je da smo mi nakon dugo godina prvi, i ja vam kažem biti ćemo još prvi. To je jedino što mogu kazati. 


Kako ste doživjeli istup predsjednika u nekoliko rečenica, dao vam je podršku?


– Osjećam tu podršku unutar kluba svakodnevno, od igrača do ljudi s kojima radim. To mi je prava satisfakcija i poticaj za rad.


Je li možemo očekivati jednaku taktičku postavku kao i do sada?


– Imamo dosta igrača u kadru koji nisu u stanju odigrati cijelu utakmicu. Moramo dobro balansirati, vidjeti u kakvom se pravcu odvija utakmica. Imamo više mogućnosti i alternativa. Bili bi sretniji kada bi neke stvari od početka promijenili, ali nismo u stanju jer neki igrači mogu igrati 45 ili 60 minuta.


Idućeg tjedna idete na Brač?


– Idemo na mjesto gdje je Hajduk uvijek punio baterije. Domaćin nas tamo uvijek objeručke prihvaća, boravit ćemo tamo od utorka do subote.


Pauzu bi bilo ljepše dočekati pobjedom?


– To je onaj naš test u smislu očekivanja. Svaku utakmicu moramo pobijediti, pogotovo protiv lakših protivnika. Varaždin je pokazao koliko je neugodan, Perković radi dobar posao, ne trebamo gledati bodovno. To je za nas ispit zrelosti, kakvi smo mi u smislu organizacije. Vjerujem u našu momčad, na dosta utakmica smo pokazali dominaciju i kontrolu. Meni je najvažnije ono što ja vidim, a ja vidim dosta toga dobroga – zaključio je Burić.