Orijent na početku priprema

Budicin: Najveći plus bio bi da ostanemo na okupu, svi će igrači dobiti šansu

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Kroz pripreme će svi dobiti šansu. Moraju svi igrači dobiti određenu minutažu i priliku da zadrže ili poprave svoj status - kaže trener Orijenta 1919



RIJEKA – Na Krimeji nema velikih i značajnih novosti uoči skorašnjeg početka priprema za drugi dio sezone. Gledano iz kuta Fausta Budicina, trenera nogometaša Orijenta 1919, to uopće nije tako loše jer znači da nije bilo većih promjena u kadru s kojim su »crveni« dosegnuli iznenađujuće drugo mjesto na ljestvici nakon prvoga dijela sezone.


Budicin je početak priprema za proljetni dio sezone zakazao 10. siječnja.


– U prva dva dana ćemo obavljati testiranja, a onda 13. siječnja, u ponedjeljak, krećemo s udarnim dijelom priprema.




Definirali smo većinu suparnika u pripremama, ostala su nam prazna još dva termina – govori Budicin čija momčad će ove zime igrati niz test ogleda, pa i protiv nekih renomiranih prvoligaških suparnika. Među njima je i Dinamo 24. siječnja u Rovinju.


Jaki suparnici


– Definirane su utakmice protiv Nehaja, Dinama, potom Aluminija iz Kidričeva, Rudara iz Velenja, Grobničana i generalka protiv slovenskog prvoligaša Brava na Krimeji 15. veljače.


Tražimo suparnika za 8. veljače, vjerojatno će to biti slovenski Dekani. »Modri« će u subotu imati generalku pred nastavak Prve HNL, a dan ranije će igrati protiv nas.


Dakle, jedna ekipa će igrati protiv nas, a druga dan kasnije. Isto tako postoji mogućnost da Dinamo u proljetnoj prvenstvenoj pauzi gostuje na Krimeji, dakle da odigramo još jednu utakmicu u sklopu proslave stote obljetnice kluba.



Trener Krimejčana u Novu godinu zakoračio je na štakama! Ne, Fausto nije stao na skije pa završio u nekoj bukvi već je »pod stare dane« odlučio zaigrati mali nogomet u na poznatom pulskom turniru »Moja ulica, moja ekipa«. Stradala je tetiva, srećom nije pukla već napukla što ne znači da će Fausto biti »fit« za početak priprema.– Povukla me želja za igranjem, a malo sam se opustio… Nisam u treningu, u pravom tonusu. Nepromišljeno sam reagirao i sada ispaštam. To mi je škola za ubuduće. Vidjet ćemo kako će to izgledati do početka priprema. Moram prvo skinuti gips, pa slijedi fizikalna terapija, vježbe jačanja. Morat ću više raditi nego igrači! – rekao je Budicin.


Relativno kvalitetni suparnici u pripremama jasno sugeriraju da Budicin i njegov stožer inzistiraju na što jačem podražaju kako bi momčad ostala u visokom jesenskom ritmu.


– Čeka nas već u prvom kolu nastavka Dinamo II u gostima, dakle jaka utakmica i želja je da što spremniji dočekamo taj susret. Doduše, kroz pripreme ću dosta miksati sastav, dobit će svi šansu.


Moraju svi igrači dobiti određenu minutažu i priliku da zadrže ili poprave svoj status u odnosu na jesenski dio sezone.


Iako će se zimski prijelazni rok tek zahuktati, s Krimeje barem za sada nema najava igračkih odlazaka.


– Treba vidjeti što će biti s Antićem i Berkovićem. Njihov status bi se trebao definirati do 15. siječnja.


Berković i Antić


Čelništvo Orijenta 1919 je imalo dogovor s Antićem da će ga pustiti u zimskoj stanci ukoliko dobije bolju ponudu. U Berkovićevu slučaju stvari stoje nešto drugačije.


Riječki vratar na Krimeji nastupa kao posuđeni igrač prvoligaša Intera. Tijekom prosinca su vođeni razgovori između klubova, načelno je dogovoren Berkovićev ostanak, ali očito taj dogovor još nije konačan.


– Nije to još sto posto sigurno, iako, Carlo bi trebao ostati, uostalom bitno je da ima želju ostati. Međutim, treba sačekati da Zaprešićani krenu s pripremama pa ćemo vidjeti. Ipak se i njih nešto pita.


Što se igračkih dolazaka tiče čini se da Budicin nema nekih osobitih prohtjeva posebno ukoliko nitko od bitnih igrača ne napusti Krimeju.


– Nismo još nikoga doveli. Ako nam se ukaže prilika da nekoga dovedemo tko bi nas pojačao onda ćemo vjerujem reagirati. Najveći plus bi bio da ostanemo na okupu.


Međutim, ukoliko se ukaže prilika da pojačamo konkurenciju na nekim pozicijama onda bi to bilo odlično. Međutim, primarno je da ostanu igrači koji su jesenas iznijeli gro tereta.


Budicin je istekom jesenskog dijela sezone ostao bez trenera vratara Ivana Grabovca koji je otišao u UAE.


– Morat ćemo pronaći riješenje da ga zamijenimo, ali teško je pronaći tako kvalitetnog trenera vratara. Potraga je u tijeku… – poručio je Budicin.