Orijent 1919 vs. BSK

BSK stiže na riječku drugoligašku proljetnu premijeru i ispunjenu Krimeju

Ivan Volarić

Edin Fatić (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Edin Fatić (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Svaka priča oko današnjeg ogleda s BSK-om na Krimeji počinje od poraza u Bijelom Brdu što su ga igrači Orijenta 1919 doživjeli još u 3. kolu tekućeg drugoligaškog prvenstva. Krimejčani su tada inkasirali tri pogotka, rezultatski uvjerljivo izgubili utakmicu koja je vrlo lako mogla otići i u drugom smjeru da su Riječani iskoristili brojne prilike. Očito je da taj susret još uvijek tišti igrače trenera Fausta Budicina koji će, dakle, u današnjem (15 sati) proljetnom predstavljanju pred svojom publikom imati sasvim dovoljno motiva da oplode remi iz Zagreba s tri boda neophodna za ostanak u vrhu drugoligaškog poretka.


– Pripreme smo odradili po planu, a dobro smo se pripremili i za utakmicu s BSK-om – govori Edin Fatić, veznjak »crvenih«. – Pružit ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Neki kažu da smo favoriti, međutim, mi smo u prvom dijelu sezone u Bijelom Brdu izgubili 3:0. Istina, rezultat nije baš najrealniji jer imali smo puno dobrih prilika koje nismo iskoristili. Međutim, vjerujem i nadam se da ćemo pred punom Krimejom pokazati što znamo i da ćemo osvojiti bodove koji nam trebaju.


BSK je momčad koja puno toga gradi na duel igri na sredini terena, ne libe se »potući«… Ne bi bilo dobro da Krimejčani upadnu u slavonski »žrvanj« i dozvole da utakmica skrene u vode koje odgovaraju čvstim gostima.




– Dobro smo ih analizirali i vjerujem da nećemo imati problema. I mi smo ekipa koja ne voli imati loptu cijelo vrijeme, međutim, moramo se prilagoditi suparniku i pokušati uzeti tri boda. Istina, njima trebaju bodovi za ostanak u ligi, ali i mi se borimo za nešto! Svaka utakmica donosi svoje – rekao je 22-godišnji veznjak ponikao u omladinskom pogonu Rijeke.