Veliki potresi

Brbićeva ostavka izazvat će domino efekt na Poljudu, na izlaznim vratima su i neki članovi Nadzornog odbora kluba

P. N.

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Izgledan kandidat za mjesto predsjednika je Lukša Jakobušić, koji je svojedobno već obnašao funkciju dopredsjednika Hajduka



SPLIT Ostavka sada već bivšeg predsjednika kluba Marina Brbića ne dvojimo izazvati će domino efekt na Poljudu. Naime, na Glavnoj skupštini dioničara Hajduk š.d.d. savjetnik uprave za struku Marijo Stanić nije bio rezolutan u svezi u tom trenutku još neizvjesnog odlaska Brbića, o svojem budućem statusu. Istog je promišljanja bio i sportski direktor Ivan Kepčija. Sada kada je Brbić još jednom otišao u ropotarnicu povijesti Hajduka trebali bi svoje stvari pokupiti Stanić i Kepčija jer njih je ove zime u klub doveo upravo Brbić. Njihova ostavka stvar je karaktera i morala. Uostalom, vrlo dvobojen je i njihov učinak u zimskom prijelaznom roku.


Na izlaznim vratima je čini se i predsjednik NO-a Benjamin Perasović koji je kako smo neslužbeno saznali vrlo teško i emotivno doživio ostavku Brbića. Ništa čudno da Perasović, a vjerujemo i članovi toga tijela, žele otići. Članove Nadzornog odbora biraju članovi Udruge Naš Hajduk. Na nedjeljnoj Glavnoj skupštini dioničara Nadzorni odbor podržao je Brbića i tražio je da on povuče svoju ostavku, dok je Udruga Naš Hajduk bila eksplicitno protiv njegovog daljnjeg ostanka na čelu kluba. Jasno je da će Nadzorni odbor teško djelovati u takvoj situaciji pa ne bi bilo čudno da i u tom dijelu dođe do velikih promjena.


S posebnim zanimanjem se čeka odluka trenera Igora Tudora. Nakon rezultatskog debakla nema nikakvih argumenata da i u narednoj sezoni ostane ne klupi bijelih. Odlazak je jedina ispravna odluka. Čini se da je Hajduk ove sezone potrošio cijelu jednu garnituru ljudi na svim funkcijama. Počele su špekulacije i oko novih vodećih klupskih ljudi, tako je izgledan kandidat za mjesto predsjednika Lukša Jakobušić, koji je svojedobno već obnašao funkciju dopredsjednika Hajduka.