Reakcije s Krimeje

Branič Orijenta nakon dugopoljske lakrdije: “Jedina utjeha nam je što je sve vidjela cijela Hrvatska”

Ivan Volarić

Dominik Mulac/V. KARUZA

Dominik Mulac/V. KARUZA

Svima nam je teško nakon ove utakmice jer odigrali smo stvarno dobro drugo poluvrijeme i bili dominantniji. Po meni ovo je već drugo kolo u kojem smo grubo oštećeni - kaže Dominik Mulac



RIJEKA   Nogometaši Orijenta vratili su se s priželjkivanim remijem iz Dugopolja, ali silno ogorčeni načinom na koji su ostali bez preostala dva boda. Dva su detalja na koja će u redovima Krimejčana obratiti pažnju. Prvi se dogodio u 3. minuti kada je sudac Matasović iz Đakova mogao suditi prekršaj na braniču Orijenta Dominiku Mulcu, nakon čega je Dugopolje stiglo do vodećeg pogotka. Druga situacija iz 76. minute je puno očitija. Naime, nakon udarca iz kuta za Dugopolje, Matasović morao je suditi očigledno štopanje lopte rukom domaćeg braniča, a prije nego što je dosudio dvojbeni kazneni udarac za domaćina i konačnih 2:2.


– Ne znam iskreno što bih uopće rekao o utakmici nakon svega, jer koliko god se trudio izbjeći govoriti o sucu i suđenju, ta tema je, s obzirom na sve što se događalo, neizbježna – započeo je branič Dominik Mulac, strijelac za vodeći gol Crvenih u Dugopolju. – Moram naglasiti da su oni puno bolje od nas ušli u utakmicu, imali su šanse, ali zabili su rani gol nakon što sudac nije dosudio čisti prekršaj. Još uvijek imam ožiljak na nozi od udarca koji sam dobio. Na koncu priče, i na snimci se sve vidi. I nakon toga su oni imali neke prilike, no nakon 20 minuta igre smo se konsolidirali, a u nastavku smo mi bili bolji. Preokrenuli smo s dva gola, imali prilike i za treći, a onda…


A onda je sudac gotovo nevjerojatno pogriješio, dosudivši kazneni udarac za Dugopolje.




– Naša jedina utjeha je da je utakmica bila u izravnom prijenosu pa je cijela Hrvatska to mogla vidjeti. Nakon toga utakmica više nije imala smisla, nije bilo nogometa. Vladala je strahovita nervoza na terenu.


Nejasno je zašto nije reagirao pomoćni sudac za kojega je, s obzirom na njegov položaj, to trebao biti rutinski zadatak.


– Gledali smo snimku poslije utakmice. Znači, kada njihov igrač igra rukom, glavni sudac je već stavio zviždaljku u usta, no reagirao je tek naknadno kada je u gužvi vidio ruku Ibišija. Dakle, imao je namjere suditi ili prekršaj u napadu ili ruku njihovog igrača, a onda se predomislio. Svima nam je teško nakon ove utakmice jer odigrali smo stvarno dobro drugo poluvrijeme i bili dominantniji. Po meni ovo je već drugo kolo u kojem smo grubo oštećeni. I protiv Rudeša nam je poništen regularan pogodak, kada je uoči pogotka Dukađinu suđen prekršaj u napadu. Na koncu priče tri boda iz Dugopolja bi nam stvarno jako puno značila i digla nas na ljestvici, udaljila od zone ispadanja. Ništa, što je tu je, okrećemo se domaćem ogledu protiv Jaruna – rekao je Mulac.