Marin Belančić

Branič Opatije nakon remija s Varaždinom: “Trebali smo hrabrije krenuti po treći gol

Ivan Volarić

Marin Belančić i Filip Fumić/Foto Arhiva NL

Marin Belančić i Filip Fumić/Foto Arhiva NL

  U drugom dijelu uz pomoć svježih igrača zabili smo i drugi gol. Nakon toga kao da se uvukla nervoza - kaže Belančić



OPATIJA Kada vodiš 2:0 pola sata prije kraja utakmice i na kraju u sučevoj nadoknadi vremena primiš pogodak za 2:2 i podjelu bodovnog plijena, onda je prirodno i normalno da to izazove dosta nezadovoljstva. Upravo to se dogodilo nogometašima Opatije, koji su propustili veliku priliku da domaćom pobjedom nad Varaždinom, drugom prvenstvenom zaredom, konačno naprave jedan značajniji iskorak prema vrhu ljestvice.


– Igrali smo doma i cilj nam je bila pobjeda – govori Marin Belančić, 20-godišnji pulski stoper u opatijskim redovima i jedno od ovosezonskih otkrića u redovima momčadi trenera Zorana Bogolina – Nismo ih toliko respektirali, iako smo im prepustili loptu i posjed. Rano smo poveli, dosta dobro kontrolirali prvo poluvrijeme i nisu nam praktički stvorili šansu. U drugom poluvremenu krenuli smo dobro, uz pomoć nekoliko svježih igrača zabili smo i drugi gol. Nakon toga kao da se uvukla nervoza, primili smo gol iz slobodnjaka, a onda smo opet primili gol u zadnjoj minuti. Šteta…


Dalibor Zobić, bivši stoper i aktualni tim menadžer Opatije, izračunao je da su Crno-bijeli ove sezone izgubili četiri boda u sučevoj nadoknadi vremena.




– Očito nam nedostaje malo više koncentracije. Trebamo do kraja igrati kako treba, do posljednjeg sučevog znaka. Međutim, optimist sam, rastemo iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ćemo izgledati sve bolje i bolje. I protiv Varaždina smo pokazali da možemo igrati protiv svakoga. Varaždinci su ipak favoriti za osvajanje Druge HNL.


Dojam je da je nedostajalo malo više hrabrosti da se nakon vodstva 2:0 trećim golom u završnici utakmice zaključi priča.


– Slažem se, trebalo je možda malo hrabrije krenuti po treći gol. Previše smo se povukli, a onda se počela uvlačiti nervoza… – smatra bivši igrač Uljanika, talijanskog četvrtoligaša Marine Raguse, te podmlatka Rijeke, Istre 1961 i Hajduka, koji je u prvom poluvremenu pogotkom glavom načeo goste i postigao svoj treći prvenstveni pogodak ove sezone, čime se prometnuo u prvog strijelca momčadi. Nije baš svakidašnje da stoper predvodi klupsku ljestvicu strijelaca.


– Bilo bi ljepše da je pogodak stigao u pobjedi, a ne ovako… Zabijao sam nerijetko golove i ranije u karijeri, ali nije to toliko do mene. Zasluge za moje pogotke, kao i uvijek, idu cijeloj ekipi – dodaje Belančić i naglašava kako je itekako zadovoljan svime što je zatekao po dolasku u Opatiju.


– Zadovoljan sam, okruženje je lijepo i ugodno. Dečki su većinom iskusniji, stariji igrači, ali primili su me super. Atmosfera je dobra, trebamo samo dalje gurati isto i bit će sve OK – rekao je Belančić.