Borna Barišić

Branič hrvatske reprezentacije puca od optimizma: “Ne sumnjam da ćemo protiv Španjolske odigrati odličnu utakmicu”

Portal Novi list

Borna Barišić/Foto REUTERS

Borna Barišić/Foto REUTERS

Vratit će se navijači koji su nam nedostajali i mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu - rekao je Barišić



RIJEKA Borna Barišić, branič “kockastih”, potvrdio je na otvaranju presice u Rovinju da je ozljeda leđa iza njega.


– Kad se dogodila ozljeda, prva u Rangersima protiv Celtica, bio sam zabrinut. Sanirali smo to, ali se opet ponovila ozljeda. Poremetilo me to sve, ali sad je sve u redu. Drago mi je da sam upisao minutažu i pomogao reprezentaciji da se plasiramo u drugi krug – govori osječki branič koji je sigurno imao reakcija iz kluba nakon utakmice sa Škotskom.


– Dobio sam puno poruka, rekli su mi da odsad navijaju za Hrvatsku. Imamo veliku podršku iz Škotske – nastavio je Barišić i otkrio da mu se javio trener – Steven Gerarrd.




– Zaželio mi je sreću na turniru, ali ne bih o savjetima koje mi je dao. Španjolska? Bit će izazov igrati protiv Španjolske, oni su puni kombinatorike. Nadam se da neće doći do penala. Utakmicu čekamo puni samopouzdanja i vjere u nas. Vratit će se navijači koji su nam nedostajali i mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu. Vjerujem da nam je utakmica protiv Škotske dala samopouzdanja i elan, ali gradimo na tome. To je gotovo, sad se pripremamo za Španjolsku, a to će biti teža utakmica.


Uloga favorita je na strani Španjolaca?


– Kad nisi favorit onda si opušteniji u glavi, ali to i znači da je druga ekipa jača od tebe. Optimist sam i ne sumnjam u našu kvalitetu i ako budemo gradili igru, stav i optimizam na prošloj utakmici, onda ćemo odigrati odličnu utakmicu sa Španjolskom.


Sektor s hrvatskim navijačima je rasprodan?


– Spomenuo sam već da je dolazak navijača ono što nam je potrebno. Imamo poseban odnos s njima i bio je minus igrati bez njih u Londonu i Glasgowu. To što su ulaznice brzo rasprodane znači i da smo mi njima važni. S navijačima ćem biti puno lakše igrati – rekao je Barišić.