BUNDESLIGA

Borussia Mönchengladbach nije iskoristila kiks dortmundskog imenjaka, iznenadio ih je Köln

Hina

Razočarani Yann Sommer/Foto: REUTERS

Razočarani Yann Sommer/Foto: REUTERS

Elvis Rexhbecaj bio je dvostruki strijelac (3', 55') za treću pobjedu Kölna u posljednja četiri nastupa, a Neuhaus je u 16. minuti postigao jedini pogodak za domaću momčad.



MÖNCHENGLADBACH Nogometaši Kölna iznenađujuće su slavili s 2:1 (1:1) na gostovanju kod Borussije u Mönchengladbachu u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola njemačke Bundeslige.


Elvis Rexhbecaj bio je dvostruki strijelac (3′, 55′) za treću pobjedu Kölna u posljednja četiri nastupa, a Neuhaus je u 16. minuti postigao jedini pogodak za domaću momčad koja nije iskoristila kiks dortmundskog imenjaka kod Freiburga i ostala je na sedmom mjestu ljestvice s 32 boda. Koeln je s 21 bodom na 14. poziciji i sada već osam bodova iznad zone ispadanja.


Nogometaši Freiburga na svom su stadionu svladali Borussiju Dortmund s 2:1 (2:1), što je najveće iznenađenje 20. kola, iako je to treći poraz “žuto-crnih” u posljednja četiri kola. Korejac Jeong (49′) i Schmid (52′) donijeli su Freiburgu vrijednu pobjedu, a Moukoko (76′) je samo ublažio poraz gostujuće momčadi.




RB Leipzig je zadržao sedam bodova zaostatka za vodećim Bayernom uvjerljivom 3:0 pobjedom na gostovanju kod Schalkea. Mukiele (45’+3′), Sabitzer (73′) i Orban (87′) bili su strijelci za drugoplasiranu momčad Bundeslige.


Wolfsburg se zadržao na trećem mjestu pobjedom 2:0 na gostovanju kod Augsburga. Strijelci su bili Weghorst (38′) i Baku (59′). Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo igrao je od 78. minute.


Bayer Leverkusen je ostvario najuvjerljiviju pobjedu kola svladavši Stuttgart s 5:2. Demirbay (18′, 31′) je postigao dva pogotka u prvom dijelu za vodstvo domaće momčadi, a u drugom poluvremenu su za Bayer još pogađali Bailey (56′), Wirtz (68′) i Gray (84′). Oba pogotka za Stuttgart postigao je Kalajdžić (50′, 77′). Tin Jedvaj ostao je na klupi za pričuve Bayera, a Borna Sosa na Stuttgartovoj.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore