Trener modrih

Bjelica objasnio zašto je umjesto braniča uveo Gavranovića: ‘Ne bih si oprostio da nisam to pokušao’

Hina

Reuters

Reuters



Unatoč porazu 0-2 od favoriziranog Manchester Cityja u 2. kolu skupine C Lige prvaka, trener Dinama Nenad Bjelica istaknuo je da su se njegovi igrači borili kao lavovi i da su držali utakmicu otvorenom do 95. minute


»Čestitam Manchester Cityju na zasluženoj pobjedi, ali ponosan sam što smo držali utakmicu otvorenom do 95. minute. Možda smo prvih 20 minuta bili impresionirani, napravili smo neke greške koje nismo trebali i tako smo im nepotrebno dali neke šanse. U drugom poluvremenu bili smo stabilni u sistemu 5-4-1, dobro smo se branili i trenutku kad smo najbolje stajali primili smo gol«, izjavio je Bjelica nakon utakmice.


City je dominirao u posjedu lopte i Dinamo je teško dolazio pred protivnički kazneni prostor. Dinamo se znalački branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling, a na 2-0 je povećao 19-godišnji Phil Foden nakon kontranapada u petoj minuti sudačke nadoknade.




»Teško se nositi s kvalitetom koju oni imaju, to je teško i ekipama koje su puno bolje od Dinama. Vidjeli ste kako je teško napraviti bilo kakav pritisak na njihovu obranu i vezne igrače. Imali smo neke situacije koje su obećavale, možda bi nam pomogao neki prekršaj u opasnoj zoni ili korner. Možda smo u nekim trenucima mogli bolje odigrati, ali nemam što prigovoriti svojim dečkima, borili su se kao lavovi«, rekao je Bjelica.


U 76. minuti Bjelica vuče hrabar potez i vadi stopera Theophilea, a ubacuje napadača Gavranovića.


»Ne bih si oprostio da 15 minuta prije kraja nisam pokušao sve riskirati«, rekao je Bjelica, te je pohvalio Dinamove navijače koji glasno bodrili »modre« na stadionu Etihad: »Navijači su bili sjajni i nadam se da će nas tako bodriti i na sljedećim utakmicama, a mi ćemo i to vratiti na terenu«.


Ranije su u ovoj skupini nogometaši Šahtara osvojili sva tri boda kao gosti pobijedivši sa 2-1 Atalantu. Pobjednički pogodak za Ukrajince na stadionu San Siro u Milanu postigao je Izraelac Manor Solomon u posljednjoj akciji na utakmici.


»To može biti dobar rezultat za nas, jer Atalanta sada ima dvije utakmice sa Cityjem, a mi dvije sa Šahtarom. Mi ćemo pokušati biti bolji od Šahtara i odigrati na nivou kao protiv Atalante. Te dvije utakmice sa Šahtarom puno će toga odlučivati, pogotovo ako City dobije obje utakmice sa Atalantom, što je za očekivati, ali je daleko od sigurnog«.