Novi angažman

Bivši trener Manchester Uniteda mogao bi uskoro sjesti na klupu belgijskog prvoligaša

Hina

Ole Gunnar Solskjaer/Foto REUTERS

Ole Gunnar Solskjaer/Foto REUTERS

Solskjaer je dva puta trenirao norveški Molde te Cardiff, dok je posljednji posao obavljao u Manchester Unitedu čiji je menadžer bio od kraja 2018. do druge polovice 2021. godineBRUGGE Razgovori su vođeni između čelnih ljudi belgijskog nogometnog kluba Club Bruggea i norveškog trenera Ole Gunnara Solskjaera koji bi mogao preuzeti ovu momčad.


Tako barem piše veliki dio engleskih medija koji navode da je „Solskjaer u najužem krugu potencijalnih budućih trenera uglednog belgijskog kluba“.


U trenerskoj karijeri 50-godišnji Solskjaer je dva puta trenirao norveški Molde te Cardiff, dok je posljednji posao obavljao u Manchester Unitedu čiji je menadžer bio od kraja 2018. do druge polovice 2021. godine.
Od tada je nekada sjajni napadač bez posla, a sada je ozbiljan kandidat za Club Brugge, najbolju belgijsku momčad novijeg doba koja je početkom ožujka i to nakon samo mjesec dana suradnje, otpustila engleskog stručnjaka Scotta Parkera.


Club Brugge je odlično obavio posao u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone. Ispred Bayera iz Leverkusena i madridskog Atletica ostvario je plasman u osminu finala gdje je gadno nastradao od Benfice. U dvije utakmice ukupno je izgubio s 1-7 od lisabonske momčadi.


Ozbiljne probleme Club Brugge ima u domaćem prvenstvu gdje je trenutačno tek na petom mjestu. Vodeći Genk mu bježi za ogromnih 19 bodova, a veliki je zaostatak i za, primjerice, trećim Antwerpenom koji ima jedanaest bodova više.