Gotovo je...

Manchester United i službeno potvrdio da Ole Gunnar Solskjaer više nije trener

Hina

Ole Gunnar Solskjaer/Foto REUTERS

Ole Gunnar Solskjaer/Foto REUTERS

U nedjelju se tako hitno sastalo čelništvo kluba koje je odlučilo da Solskjaer više neće biti trener prve momčadi, a klub je u potrazi za njegovim nasljednikom



MANCHESTER Norveški strateg Ole Gunnar Solskjaer očekivano je, ove nedjelje, dobio otkaz na mjestu trenera u uglednom Manchester Unitedu.


Nakon što je u subotu Manchester United teško nastradao na ligaškom gostovanju kod Watforda (1-4) bilo je jasno kako će Norvežanin još vrlo kratko potrajati kao trener u klubu s Old Trafforda. Uostalom, ranije tijekom sezone također se prilično glasno govorilo o njegovom odlasku.


U nedjelju se tako hitno sastalo čelništvo kluba koje je odlučilo da Solskjaer više neće biti trener prve momčadi, a klub je u potrazi za njegovim nasljednikom, s tim da otočki mediji najčešće u tom kontekstu spominju Francuza Zinedine Zidanea.




Do dugoročnijeg rješenja momčad s Old Trafforda će voditi dvojac Darren Fletcher i Michael Carrick. Manchester United trenutačno se nalazi na sedmom mjestu prvoligaške ljestvice.


U klub je 48-godišnji Norvežanin došao 2018. godine iz Moldea, a podsjetimo kako je Solksjaer uspješne godine kao igrač u Man. Unitedu proveo od 1996. do 2007. No, kao trener je bio bitno neuspješniji te nije osvojio ni jedan trofej, a kao najveći uspjeh ostaje mu drugo mjesto u Premier ligi prošle sezone.