Poljsko prvenstvo

Bivši napadač Rijeke postigao svoj drugi “hat trick” ove sezone u dresu Jagiellonije iz Bialystoka

Hina

Jakov Puljić/Foto Arhiva NL

Jakov Puljić/Foto Arhiva NL

U prvom poluvremenu Jakov Puljić je poravnao na 1-1 u 19. minuti, da bi u nastavku golovima u 59. i prvoj minuti sudačke nadoknade iz kaznenog udarca osigurao preokret sa 2-3 u 4-3.



VARŠAVA Hrvatski napadač Jakov Puljić postigao je tri pogotka u 4-3 (2-3) domaćoj pobjedi Jagiellonije iz Bialystoka protiv Warte iz Poznana u susretu 12. kola poljskog nogometnog prvenstva.


U prvom poluvremenu Puljić je poravnao na 1-1 u 19. minuti, da bi u nastavku golovima u 59. i prvoj minuti sudačke nadoknade iz kaznenog udarca osigurao preokret sa 2-3 u 4-3.


Puljiću je ovo drugi “hat-trick” ove sezone, tri je gola postigao i prije 12 dana protiv Wisle Plock, a ukupno je postigao osam pogodaka.




Jagiellonia je sada šesta na ljestvici sa 17 bodova, četiri više od 11. Warte.


Hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je čitav susret za Legiju iz Varšave koja je 2-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Lechie iz Gdanjka stigla na čelo ljestvice. Domagoj Antolić ostao je na klupi Legije kao i Mario Maloča kod Lechije.


Legia sada ima 26 bodova, dva više od Rakowa iz Chestochowe koji je izgubio na gostovanju kod Slaska u Wroclawu sa 0-1 (0-0). U to susretu Fran Tudor je igrao za Rakow do 88. minute, dok je Dino Štiglec odigrao čitav susret za Slask koji je sada treći sa 20 bodova.