Odbijene žalbe

Bivši napadač Real Madrida, Manchester Cityja i Milana osuđen na devet godina zatvora, ne može napustiti Brazil

Hina

Robinho/Foto REUTERS

Robinho/Foto REUTERS

Robinho je u Italiji je osuđen na devet godina zatvora za grupno silovanje djevojke koja je slavila svoj 23. rođendan u milanskom noćnom klubu 2013. godine dok je igrao za AC Milan



BRASILIA Brazilski sud zabranio je bivšem brazilskom nogometašu Robinhu (39) napuštanje zemlje dok ne odluči može li devetogodišnju kaznu za silovanje, koju je izrekao talijanski sud, odslužiti u domovini.


Bivši napadač Real Madrida, Manchester Cityja i Milana u Italiji je osuđen na devet godina zatvora za grupno silovanje djevojke koja je slavila svoj 23. rođendan u milanskom noćnom klubu 2013. godine dok je igrao za AC Milan.


Robinho se žalio na više sudova, no talijanski Vrhovni sud potvrdio je devetogodišnju kaznu, nakon čega su talijanski tužitelji izdali međunarodni nalog za uhićenje. No, Brazil ne izručuje svoje državljane, pa je Italija zatražila da Robinho služi kaznu u domovini.




Bivši brazilski reprezentativac je i prije nego što je cijeli proces počeo napustio Italiju. Igrao je u Turskoj i Kini, a 2020. se vratio u Brazil koji već godinama nije napustio.


Brazilski Vrhovni sud je objavio kako je sudac Francisco Falcao “zabranio je sportašu napuštanje zemlje i mora predati svoju putovnicu u roku od pet dana.”


U svojoj odluci, Falcao je naveo “težinu zločina, međunarodne reperkusije slučaja i ekonomske uvjete igrača koji bi mogli olakšati njegov eventualni bijeg iz Brazila”.


Robinho je tijekom karijere igrao za Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande, Atletico Mineiro, Sivasspor, te Istanbul Basaksehir, dok je za reprezentaciju Brazila upisao 100 nastupa i postigao 28 golova.


U dresu “Selecaoa” je osvojio Copa America (2007) i dva Kupa konfederacija (2005, 2009).