Zoran Zekić

Bivši napadač Bijelih i novi sportski direktor Slaven Belupa: “Bit ćemo dobar suparnik na Rujevici”

Davor Petrović

Zoran Zekić/Foto M. LEVAK

Zoran Zekić/Foto M. LEVAK

Želimo igrati nogomet kakav prezentiramo u zadnje vrijeme i uživati u tome - kaže Zekić



ZAGREB U predvečerje današnjeg gostovanja kod Rijeke, čelnici Slaven Belupa odlučili su unaprijediti Zorana Zekića, koji je u proteklih pet mjeseci preporodio njihovu udarnu momčad. Po uzoru na Osijek i Dinamo, trener Koprivničana od jučer je ujedno i sportski direktor kluba, odnosno ono što se pod okriljem HT Prve lige popularno naziva »menadžer engleskog tipa«.
Kroz zadnjih dvanaest prvenstvenih kola Slaven Belupo je uknjižio sedam pobjeda, jedan remi te četiri poraza, prometnuvši su u momčad koja se u stanju uhvatiti u koštac sa svakim domaćim suparnikom. Zekićeva era u srcu Podravina otvorena je porazom na Rujevici sredinom rujna prošle godine.


– Tada smo tamo odigrali jako dobru utakmicu, iako to nismo bodovno potvrdili. Sada je Rijeka u puno boljoj formi, ali i mi smo podignuli razinu svoje igre – tumači Zekić.


Krajem studenog prošle godine je prvenstveni dvoboj s Rijekom u Koprivnici ponudio još jednu dobru izvedbu njegove momčadi i novi poraz. U oba navrata Slaven Belupo je bio blizu iznenađenja.




– Te dvije utakmice s Rijekom sada nam mogu biti dodatni motiv. Imamo dosta mlađih igrača koji se moraju pokazati do ljeta, a uvjeren sam da su oni stariji, koji su već afirmirani, svjesni činjenice da se moraju potvrđivati iz utakmice u utakmicu – kaže koprivnički šef struke.


Samim time je jasno da u redovima njegove momčadi postoje samopouzdanje i želja za osvajanjem bod(ova) na Rujevici.


– Nadam se da ćemo opet odigrati jako dobru utakmicu. Naravno, prvenstveno razmišljamo o sebi. Mislim da smo napravili dobru analizu Rijeke, iako je jasno da u konačnici sve ovisi o prezentaciji naših igrača. Veselimo se gostovanju na Rujevici i vjerujemo da ćemo biti dobar suparnik – tvrdi Zekić, koji zbog lakše ozljede ne može računati na Zvonareka.


No, zato se u konkurenciju za udarnu postavu vraća Krstanović koji je u četvrtak odradio prvi trening s ostatkom momčadi nakon ozljede.


– Kod mene najveći optimizam budi način na koji igramo u zadnje vrijeme. I ranije smo pružali dobre partije, ali, na žalost, to nismo potvrđivali u bodovnom smislu. Ovog proljeća taj segment se promijenio u našu korist. Uvijek želimo igrati što okomitije, što brže i što agresivnije.


Prema njegovim riječima, postoji puno stvari o kojima njegova momčad mora razmišljati na Rujevici.


– Recimo, Rijeka je na Poljudu pobijedila bez Roberta Murića, a on im je jedan od najpotentnijih igrača u igri prema naprijed. Moram reći da su tamo pokazali koliko su ozbiljna momčad. Nadigrali su Hajduk u svim segmentima nogometne igre. U sredini su bili jako agresivni, a naprijed su imali majstora Drmića. No, na mene je najbolji dojam ostavio Pavičić koji je bio moja tiha patnja dok sam trenirao Osijek. Opet, mi želimo igrati nogomet kakav prezentiramo u zadnje vrijeme i uživati u tome. Mislim da su naši dečki sada dosegnuli tu razinu – zaključuje Zekić.