Goran Vincetić

Bivši igrač Rijeke i ambiciozni trener Međimurja: “Na Krimeji se pribojavam jedino Damira Milinovića”

Goran Vincetić u dresu Rijeke protiv Orijenta 2002. godine/Foto Arhiva NL

Goran Vincetić u dresu Rijeke protiv Orijenta 2002. godine/Foto Arhiva NL

Milinović je na neki način moj učitelj. Smatram da je riječ o jako kvalitetnom stručnjaku koji je u Hrvatskoj dosta podcijenjen - ocjenjuje trener Čakovčana



RIJEKA Nadolazećeg vikenda nastavlja se drugoligaško nogometno prvenstvo koje na Krimeji donosi jedan zanimljiv sudar. Prošlosezonski sudionici prvoligaških kvalifikacija dočekuju momčad koja je vrlo jasno naglasila svoje prvoligaške ambicije. Međimurje se želi vratiti na prvoligašku nogometnu kartu, a taj projekt između ostalih predvodi trener Goran Vincetić, bivši igrač i trener u omladinskom pogonu Rijeke.


Goran Vincetić


– Naš cilj je jasan – želimo ući u Prvu HNL, a jedini put do toga je da budemo prvaci Druge HNL budući da više nema kvalifikacija – govori nekadašnji branič Rijeke s 58 nastupa u bijelom dresu u sezonama 2001./02. i 2002./03. koji je momčad Međimurja preuzeo uoči početka ove sezone i potaknuo niz velikih promjena na svim klupskim razinama. – Doveli smo 19 novih igrača, napravili smo velike rošade i u ovo kratko vrijeme uspjeli smo dosta toga dobroga napraviti. Jako sam zadovoljan time. Sve je po pitanju kluba, stožera i igrača u skladu s mojim očekivanjima, pa čak i više od toga. Što se rezultata tiče, nisam u potpunosti zadovoljan jer imamo pet bodova u tri kola, a postigli smo u te tri utakmice devet pogodaka. Optimalan učinak bi bio sedam osvojenih bodova u odnosu na ono što smo prezentirali. Međutim, i suparnike se nešto pita…


Učitelj i učenik


Gostovanje na Krimeji bit će pravi test za prvoligaške ambicije Čakovčana. Momčad Orijenta 1919 je jedina prošle sezone čak dvaput dobila prvaka Šibenika, te namučila Istru 1961 u kvalifikacijama.




– Definitivno će to biti dobar test za nas, ali Orijent 1919 ne smatram konkurentom za vrh. Rezultatska situacija nije po meni realna slika stanja u klubu. U rezultatskom smislu Orijent 1919 je premašio sve ostalo u klubu. Orijenta se u tom smislu ne bojim, smatram da smo puno ozbiljniji i organiziraniji klub od njih, a to ćemo i prezentirati u subotu. Idemo na Krimeju po tri boda i sve ispod toga kod mene će izazvati nezadovoljstvo.


Vincetića u subotu na Krimeji, na domaćoj klupi, čekaju bivši suigrači iz Rijeke – Damir Milinović i Siniša Linić.


– Milinović je na neki način moj učitelj. Moram mu zahvaliti što mi je pružio priliku kada me uzeo za pomoćnika u Koper. Jako dobro smo surađivali, puno sam od njega naučio. Smatram da je riječ o jako kvalitetnom stručnjaku koji je u Hrvatskoj dosta podcijenjen. Po meni trener je najsvjetlija točka u Orijentu i jedina koje se pribojavam – nastavlja Vincetić, koji je trenersku karijeru započeo u omladinskom pogonu Međimurja, potom je vodio četvrtoligaša Rudara iz Murskog Središća, pa je radio kao pomoćnik Zoranu Mediću na klupi Zagreba u Prvoj i Drugoj HNL.


Gorka epizoda


A onda je uslijedio poziv s Rujevice i epizoda u omladinskom pogonu Rijeke…


– Preuzeo sam kadete i ostvario šest pobjeda u prvih osam kola prvenstva. Bili smo na bod iza vodećih Dinama i Hajduka, nastupili smo i na dva međunarodna turnira gdje smo dogurali do četvrtfinala. Međutim, paradoksalno, voditelj škole Edo Flego me je smijenio. To je gorka epizoda u mojoj karijeri koja mi je s druge strane dosta pomogla u životu jer sam uvidio da se može nastradati i uz dobar rezultat ako nisi nekome po volji. Sama činjenica da je nakon mene ta kadetska ekipa završila šesta i bila 27 bodova iza Dinama i 26 bodova iza Hajduka govori da taj potez moje smjene definitivno nije bio ispravan. Nakon toga sam preuzeo funkciju pomoćnog trenera juniora kod Renata Pilipovića. Nisam želio raditi probleme i napuštati klub nakon tri mjeseca. Ipak je Rijeka na neki način i moj klub jer sam tamo proveo dvije prekrasne godine kao igrač. Sretan sam jer su u konačnici neke stvari ipak izašle na vidjelo i to što su ljudi u Međimurju to prepoznali i pružili mi priliku da pokušamo nakon sedam godina vratiti prvoligaški nogomet u taj dio Hrvatske – poručio je Vincetić.